Obilazak tvrtke “Montažer – Smola”

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić obišao je poslovnu zonu 1 u Kutini gdje se susreo i sa zaposlenicima tvrtke Montažer-Smola d.o.o. Montažer-Smola d.o.o. je osnovan  1994. godine sa sjedištem u Kutini te se bavi montažom plinskih i vodovodnih instalacija. Kontinuiran rast bilježe godinama te su trenutno jedno od vodećih poduzeća sa brojnim instalacijama opreme za marikulturu duž cijele hrvatske obale ali i zemalja sredozemlja. Nalaze se u poslovnoj zoni 1 gdje su se preselili kako bi mogli proširiti svoje poslovanje i konkurentnost, ne samo na domaćem nego i na sredozemnom tržištu.

 „Ove godine smo završili drugu fazu proširenja u smislu izgradnje skladišta i hale. Na području Kutine smo izrazito zadovolji suradnjom s Gradom. Bez obzira što smo tvrtka iz Kutine, djelujemo na području priobalja te izvozimo u države Europske unije ali i u zemlje poput Tunisa, Turske i Alžira. Kontinuirano učimo i razvijamo se u raznim područjima naših djelatnosti“ rekao je Josip Smola vlasnik tvrtke Montažer- Smola d.o.o.



Gradonačelnik Grada Kutine g. Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo poslovnim aktivnostima tvrtke Montažer-Smola d.o.o. kao jedne od tvrtki koja je proširenjem postojećeg poslovanja dokaz pozitivnog poslovnog okruženja u samom gradu. „Montažer-Smola ima velik spektar usluga, naročito usluge za uzgoj riba a potječe iz Središnje Hrvatske. Grad Kutina izlazi maksimalno u susret svim gospodarstvenicima u Kutini, umanjuje im komunalni doprinos u stopostotnom iznosu prilikom izgradnje poslovnih objekata te ih oslobađa plaćanja komunalne naknade u trajanju do 5 godina što je velika pomoć samim gospodarstvenicima“ rekao je gradonačelnik.

Zemljište u poslovnim zonama Grada Kutine raspoloživo je svim poslovnim subjektima koji žele razvijati svoje poslovanje u kojem je segmentu grad Kutina maksimalno otvoren prema svima u provođenju jednog od svojih najvećih zadataka, a to je aktivno gospodarstvo i zapošljavanje mladih ljudi. Poduzetnici koji odluče svoje poslovanje ostvariti u poslovnoj zoni imaju određene povlastice poput niže cijene zemljišta, oslobađanja plaćanja komunalnog doprinosa i naknade, subvencija kamata i ostalo, a sve to u svrhu smanjenja ulaznih troškova same proizvodnje i usluga uz omogućavanje daljnjeg razvoja tvrtke.
Bitno je napomenuti kako poslovna zona I i II su gotovo postigle maksimalne kapacitete iskoristivosti, te se nove investicije usmjeravaju u Poslovnu zonu Kutina III na ulazu u naselju Krč, koja se prostire na veličinu cca 30.000 m2.

Poslovna zona namijenjena je za obrtnike, male i srednje poduzetnike , te je ista predviđena za izgradnju objekata proizvodne djelatnosti, radionice i sličnim radno-intenzivnim djelatnostima koje potiču novo zapošljavanje i izradu, doradu ili servisiranje proizvoda. Uz to, postoji i industrijsko-logistička zona u kojoj je tek krenulo popunjavanje te i dalje stoji na raspolaganju svim zainteresiranim. 
Industrijsko-logistička zona prostire se na 74 ha formiranih u 7 parcela te je u stopostotnom vlasništvu Grada Kutine. Zona je predviđena za izgradnju logističkih terminala velikih površina, skladišno – manipulativnih objekata i industrijskih postrojenja.(www.kutina.hr)