Obilazak radova na atletskoj stazi

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u društvu suradnika posjetio je atletsku stazu u Kutini te Dvoranu IV. u Športskom centru. Radovi na atletskoj stazi počeli su 2019. godine te su trenutno u završnoj fazi. 2019. godina je bila i u znaku radova na atletskoj stazi koji se sad polako ali sigurno primiču kraju, dodan je završni sloj tartana i još preostaje ocrtavanje znakova na samoj stazi kako bi bila spremna za treniranje i natjecanje. Atletska staza je financirana isključivo sredstvima Grada Kutine u visini većoj od 1,1 milijuna kuna, a ujedno je i jedno od predizbornih obećanja gradonačelnika Grada Kutine, Zlatka Babića.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo da je Kutina dobila tartan stazu koja je jedna od najsuvremenijih, koja će biti za sve treninge i natjecanje sportaša i rekreativaca i samim time smo sport u Kutini podigli na jednu višu razinu bavljenja sportom i rekreacijom“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.
Grad Kutina u 2020. godini nastavlja s ulaganjima u sport, čak u većem iznosu nego što je to bilo 2017. godine te će se ove godine za sport iz proračuna sveukupno izdvojiti 6.848.000,00 kuna. To uključuje direktna ulaganja u sport financiranjem Zajednice sportskih udruga grada Kutine i Školskih sportskih saveza što iznosi 2.151.000,00 kuna te indirektnih ulaganja za Športski centar Kutina još 4.697.000,00 kuna. Uz to, Grad se aktivno prijavljuje na natječaje za sufinanciranje projekata za unapređivanje sportskih standarada kako bi mogao bolje alocirati vlastita sredstva ali i postići puno više za sportaše s područja Grada, kako profesionalce  tako i amatere.
U samom Sportskom centru se nalazi dvorana IV. koja je trenutno opremljena kao teretana no potrebna joj je rekonstrukcija i dodatna ulaganja. Iz tog razloga, Grad Kutina je prijavio  Dvoranu IV. na Natječaj za  sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2020. godini kojeg je raspisao Središnji državni ured za šport.


Dvorana IV. biti će adaptirana za trening osoba s invaliditetom ali će ga moći koristiti i građani i sportske udruge s područja Grada Kutine. Dvorana je veličine oko 200 m2 te je bitno  napomenuti kako će 1/3 dvorane biti uređena kao sportsko bacalište, za trening atletskih bacačkih disciplina a ostatak će biti namijenjen za multifunkcionalnu teretanu u kojoj će biti moguće pripremati se za natjecanja, obavljati trenažne procese, vježbe snage i ostalo. Kako bi dvorana bila primjerena svojoj svrsi, potrebno je uređenje prostora i izvođenje građevinskih radova. „Prema postojećem stanju, potrebno je urediti zidove, urediti strop,  urediti pod, obaviti radove na instalacijama grijanja, hlađenja i dobave zraka, izmijeniti elektroinstalacije,  te kako bi dvorana mogla biti uređena kao sportsko bacalište, napraviti sigurnosnu ogradu za bacačke discipline te su radovi procijenjeni na cca  880.000,00  kuna“ rekao je Renato Habek, ravnatelj Športskog centra Kutina.

„Projekt za adaptaciju Dvorane je napravljen te je predviđeno da će  Dvorana služiti prije svega za osobe s invaliditetom, za naš atletski klub ODISEJ koji će biti ovdje i moći provoditi treninge za svoja natjecanja vezano za bacačke discipline. Isto tako dvorana je multifunkcionalna te je pogodna za različite sportaše, znači ne samo za atletičare, nego i za ostale sportske udruge ali i za sve građane Kutine te se nadam kako će sve više ljudi uključiti se u neki vid  rekreacije. Ulaganja u ovu Dvoranu su znak suradnje Grada Kutine i ustanova vezanih uz Grad. Dobrom suradnjom jedni druge potičemo na rad za naše sugrađane te je i ovo potvrda kako radimo i nešto što je nadstanard za osobe s invaliditetom. Puno smo uložiti u 2019. godini u sport u našem gradu ali i dalje nas očekuju radovi i još dosta toga želimo učiniti za naše sugrađane. Adaptacije ove dvorane će biti jedan od prvih koraka k boljim uvjetima za naše sugrađane“ rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić. (izvor : www.kutina.hr)