„Karlstadt Kunst Cabaret“ – uz Karlovačke pelivane

 U kutinskom Domu kulture u organizaciji POU Kutina sinoć je izvedena kazališna predstava „Karlstadt Kunst Cabaret“ koja je otvorila ovogodišnju kazališnu sezonu u preuređenoj dvorani Doma kulture.


  Zanimljiv, zabavan i duhovit cabaret dolazi iz produkcije kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca, a izveli su ga Karlovački pelivani.
 

Dotaknuli su se na duhovit način svih povijesnih previranja u svome gradu, od najezde Turaka, preko svjetskih ratova, do današnjih dana i ulaska Hrvatske u EU, s osvrtom na sudbinu običnih Karlovčana u ta vremena. Glumački tim čine glumci koji su i odlični pjevači, plesači, pa čak i svirači, a svoja su umijeća pokazali držeći visinu gledateljskog interesa do kraja predstave. Predstava istražuje identitet jednog malog grada koji je i geografski smješten na razmeđi Hrvatske, a s druge strane u centru velike Europe.
  

Publika je bila oduševljena, smijeha je bilo napretek, a osobito pri sceni političkog aerobika u Hrvatskom saboru gdje skupa vježbaju lijeve i desne političke opcije koje se na sceni razlikuju samo po boji kravata. Nasmijali su publiku i duhovitim scenama u završnici u kojima savjetuju građane kako dobiti posao.  
  


„Karlstadt Kunst Cabaret“ ide dalje jer su traženi i u drugim gradovima, a tmurne zimske mjesece vesela ekipa zabavila je domaćim humorom koji je režirao jedan od glumaca, Peđa Gvozdić.


  POU Kutina, kako je najavila ravnateljica Jasminka Molnar, do ljeta priprema 8 zanimljivih kazališnih predstava, na zadovoljstvo kutinske kazališne publike.