Sportski susreti osoba s invaliditetom u Kutini

Udruga osoba s invaliditetom “OSI” Kutina bila je domaćin Sportskih susreta i druženja osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske.
Sudionike susreta pozdravila je Jozefina Kranjčec, predsjednica Udruge OSI Kutina i predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI).

 

Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-a i Udruge OSI Kutina

Predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom osvrnula se i na položaj osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-a i Udruge OSI Kutina

U ime Grada Kutine sudionice sportskih susreta osoba s invaliditetom iz cijele Hrvatske pozdravio je Željko Tomičić, pročelnik za društvene djelatnosti.

Željko Tomičić, pročelnik UO za društvene djelatnosti Grada Kutine

Sportski susreti osoba s invaliditetom u Kutini bili su i prilika za obilježavanje 30 godina od osnivanja Udruge OSI Kutina i 20 godina aktivnog rada. U tom je vremenu udruga učinila puno za poboljšanje položaja svojih članova u društvu. „Sada smo vidljivi, ali pred nama je još puno posla.“, istaknula je Jozefina Kranječc te je podsjetila na niz projekata Udruge koji su sufinancirani iz europskih i nacionalnih fondova kroz koje su zaposlene brojne nezaposlene osobe i pružena pomoć članovima Udruge. Udruga OSI dugi niz godina nastoji osigurati stalnu pristupačnost usluga logopeda u Kutini te se nada da će u suradnji s Gradom Kutini i ta potreba brojnih građana Kutine biti zadovoljena.

Jozefina Kranjčec, predsjednica HSUTI-a i Udruge OSI Kutina

U sportskim susretima osoba s invaliditeta u Kutini sudjelovalo je 300 sudionika iz 15 udruga iz 15 gradova.