3. Europski školski sportski dan – u organizaciji ŠŠS Kutine

Školski sportski savez Grada Kutine danas je organizirao obilježavanje Europskog školskog sportskog dana. Djeca dječjih vrtića i osnovnih i srednjih škola na pomoćnom igralištu NK Moslavine okupila su se uoči sportskih natjecanja koja su ove godine u znaku igre.

Europski školski sportski dan otvorio je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je pozdravio djecu i učenike te podržao njihov sportski duh.

„Ovo je treća godina obilježavanja Europskog sportskog dana, a ove godine sudjeluje 755 djece i nastojimo svu djecu uključiti u ovaj sportsko rekreativni događaj. Očekujemo i ove godine fer igru i druženje u sportskom duhu, kao što je bilo i prijašnjih godina“, rekao je gradonačelnik.

   Organizatorica programa Jasmnika Molnar, kao predsjednica Školskog sportkog saveza najavila je natjecanja u 4 discipline i 29 podkategorija: „Ove godine smo odlučili da će se djeca igrati na travi, a ne na betonu kao dosadašnjih godina. U aktivnosti su uključene sve škole s područja Kutine, ali i sve one koje su u Školskom športkom savezu, a to su OŠ Zorke Sever iz Popovače i OŠ Velika Ludina, tako da s voditeljima imamo oko 800 sudionika“, rekla je Jasminka Molnar. Tako se danas u krosu natječe oko 300 djece, igrat će se graničar, u 6 kategorija povlačiti uže i u 6 kategorija igrati štafetne igre na igralištu s pijeskom”.

Molnar je pohvalila Atletski klub Moslavinu i Ivana Desića koji koordinira kros, prof. Eminu Kostecki Radić i Kristinu Mikuličić, Mateu Sedlaček iz rekreativnog centra GRGUR, te zahvalila Sportskom centru Kutina na podršci. Zahvalila je i svim sponzorima, te tvrtkama grada Kutine na podršci, jer djeci će danas nakon natjecanja biti uručeno gotovo 400 nagrada i priznanja za njihovo sudjelovanje i uspješnost na natjecanjima.
 

Otvorenju sportskog događaja prisustvovao je i Marko Mikulec, koordinator Europskog tjedna sporta u ime Središnjeg državnog ureda za sport u RH.

„Ako uzmemo u obzir veličinu grada, ovo možemo smatrati jednim od najmasovnijih sportskih dana u RH. Značaj ovakvih manifestacija je u poticanju onih najmlađih, počevši od vrtića, na bavljenje sportom i razvijanje zdravih navika kretanja i života općenito, što je evidentno u vašem gradu”, zaključio je Mikulec.