Dan Općine Velika Ludina – svečana sjednica Općinskog vijeća

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća koju je u nazočnosti brojnih gostiju iz društveno političkog života sa šireg područja otvorio predsjednik Općinskog vijeća Vjekoslav Kamenščak, obilježen je Dan Općine Velika Ludina.

Voćarski kraj svoju gospodarsku orijentaciju prezentirao je kroz manifestaciju „Jabuka crvenika“, a rezime rada u protekloj godini kao i smjernice za daljnji razvoj općine predstavili su na svečanoj sjednici.
 

Načelnik Općine Dražen Pavlović istaknuo je kako je ovo bila godina realizacije najavljenih projekata i pozitivnih kretanja u Općini Velika Ludina.

„Jedna smo od prvih općina u Hrvatskoj u čijoj školi svi učenici imaju tablete, stipendiramo 30 stipendija i radimo na tome da nam djeca i mladi imaju što bolje uvjete jer to je pretpostavka za razvoj Općine u daljoj budućnosti“, rekao je Pavlović. Od projekata u prošlom razdoblju izdvaja Cvjetnu ulicu vrijednu oko 2,5 mln kn, obnovu mjesnih domova i ulaganje u društveni život. Pavlović ističe kako Općina uspješno koristi EU sredstva uz pomoć kojih grade i najveću investiciju do sada – dogradnju i obnovu postojećeg Dječjeg vrtića. “Počela je pedagoška godina i djeca su nam, kako smo i planirali, u obnovljenom vrtiću. To je najveća investicija dosad koju realiziramo uz pomoć EU fondova, ukupne vrijednosti oko 6 mln kn. Napravili smo i projektnu dokumentaciju za novi park u centru Velike Ludine vrijednu oko 3 mln kn, te Moslavačku ulicu oko 4,5 mln kn, a sve to uz pomoć EU fondova“, rekao je Pavlović.

 Od većih projekata načelnik općine najavio je izgradnju sportske dvorane koja će biti općinska, ali će ju moći koristiti i učenici, dok će se postojeća dvorana u školi prenamijeniti u učionice, kako bi se osigurao rad škole u jednoj smjeni.
  

Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade i priznanja za proteklu godinu. Ove godine godišnju nagradu dobila su dva mlada akrobatska plesača Iva Jurec i Leonrado Kolenc, dok su pioniri NK Sokola uz svog trenera Vilima Šipraka dobili priznanje za poseban doprinos očuvanju sportskog duha, te osvojeno prvo mjesto u sezoni 2018./2019. U ime nagrađenih zahvalila je mlada plesačica Iva Jurec.

Općina Velika Ludina ima dobru suradnju s okolnim gradovima i općinama, te su gradonačelnici i načelnici istih bili nazočni na svečanoj sjednici. U njihovo ime obratio se gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

On je istaknuo vrlo dobru suradnju s općinom Velika Ludina, za koju ih vežu i zajednička poduzeća, te projekti od kojih su mnogi dosad uspješno izvedeni.
 

Sisačko moslavački župan Ivo Žinić pohvalio je rad Općine Velika Ludina i suradnju na brojnim projektima, od kojih kao najveći izdvaja projekt navodnjavanja od velike važnosti za razvoj voćarstva u Velikoj Ludini. Uz najavu novih zajedničkih projekata Žinić je kao izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović čestitao svim mještanima Velike Ludine Dan Općine.