52. Voloderska jesen

Proteklog vikenda u Volodru je održana 52. Voloderska jesen. Svečanost početka berbe grožđa koja slavi vino i težački rad u vinogradima i vinskim podrumima najdugovječnija je i najmasovnija kulturna, turistička, gospodarska i zabavna manifestacija u Sisačko-mosalvačkoj županiji. Uz Vinkovačke jeseni i Đakovače vezove, Voloderska jesen i najveća je manifestacija u Hrvatskoj posvećena očuvanju tradicije, običaja i kulturne baštine.
Gradonačelnik Popovače Josip Mišković čestitao je mještanima Volodera na trudu u organizaciji ovogodišnje manifestacije i očuvanju tradicije i običaja u proteklih pola stoljeća. Gradonačelnik Popovače istaknuo je kako Grad Popovača podupire Voloderske jeseni te je čestitao i organizatoru priredbe Turističkoj zajednici Grada Popovače.

 

Josip Mišković, gradonačelnik Popovače

Gradonačelnik Popovače posebno je zahvalio domaćem KUD-u Moslavec iz Volodera koji je prikazao berbene običaje u Moslavini te je bio domaćin bogatog folklornog programa. Na tom očuvanju čestitao je i Župan Ivo Žinić, koji je bio izaslanik predsjednice Republike i predsjednika Vlade RH.

Ivo Žinić, župan SMŽ

 Župan Sisačko-moslavački u programu svečanog otvorenja Voloderske jeseni okrunio je novu Vinsku kraljicu SMŽ Anamariju Weiser iz Volodera. U folklornom programu priredbe u subotu i nedjelju nastupili su brojni KUD-ovi te su tradicionalno izabrane najoriginalnije snehe i beračice. U okviru ovogodišnje Voloderske jeseni otvoreno je nekoliko kulturnih i gospodarskih izložbi, a u Vinskom dvoru predstavili su se moslavački vinari, vinogradari i voćari. Voloderska jesen i ove je godine bila svečanost koja slavi vino, tradiciju i baštinu te je bogatim zabavnim programom u tri dana privukla nekoliko tisuća posjetitelja.