XXIII. maraton arapskih konja u čast Dana pobjede i hrvatskih branitelja

U čast Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja u Popovači je jučer počeo 23. Maraton arapskoj konja.
U ime pokrovitelja maratona Grada Popovače, „maratonce“ je s ponosom na novom popovačkom trgu ispratio njezin gradonačelnik Josip Mišković. Riječi zahvale za dosadašnja 22 maratona u 12.000 kilometara cijelom Hrvatskom i dijelom susjednih zemalja, izrekli su: Željko Pačarek u ime kutinske Specijalne postrojbe „Ris“, a posebno u ime Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata SMŽ predsjednik Stjepan Hrastnik.
Do 10.kolovoza jahat će se Sisačko-moslavačkom i Zagrebačkom županijom.Središnji doček moslavačkih konjanika je u četvrtak 8. kolovoza u 11 sati u Zagrebu na središnjem trgu bana Josipa Jelačića.
Za sretan put i ostvarenje plana, sudionike je blagoslovio voloderski župnik vlč. Nikola Majcen. Uvod u prve kilometre bila je pjesma „Zora puca, bit će dana”, u izvedbi KUD-a „Moslavec“ iz Volodera. Konjanike je potom na šestodnevni maraton poveo njegov voditelj Željko Petters, a koji mu je na čelu od samog početka, pune 23 godine. U sedlu su još Domagoj Petters,Matilda Glibo,Katja Biondić, Marko Cvetičanin,Tanja Petters Stanić. Logistiku čine:Željko Junković,Višnja Široki i Daniel Nebojan. Organizacijska potpora maratonu su: Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kutina i Ogranak Matice hrvatske u Kutini. (D. P.)