Oproštajni prijem za kutinskog župnika

Gradonačelnik Zlatko Babić primio je u oproštajni posjet vlč. Dragutina Papića, dugogodišnjeg kutinskog župnika.
Vlč. Papić je odlukom sisačkog biskupa mons. Vlade Košića razriješen službe župnika župe Majke Božje Snježne u Kutini u kojoj je proveo 15 godina i imenovan župnikom župe sv. Marije Magdalene u Selima kod Siska te ravnateljem Biskupijske ustanove za uzdržavanje klera i drugih crkvenih službenika.
U srdačnom razgovoru, kojemu su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić i zamjenik gradonačelnika Damir Markuš, gradonačelnik je u ime svih prethodnih gradonačelnika, u ime građana Grada Kutine i u svoje ime zahvalio vlč. Papiću na neizmjernom doprinosu vjerskom životu našega grada, na duhovnoj i moralnoj potpori župljanima i građanima Kutine.
Istaknuo je da je vlč. Papić u proteklih 15 godina ostavio duboku trag na vjernike i sve građane Kutine i da ćemo uvijek pamtiti njegovu blagost, ljubaznost, otvorenost i skromnost.
Gradonačelnik je zahvalio i na njegovu doprinosu u obnovi crkve sv. Marije Snježne i očuvanju sakralne baštine našeg kraja, te na izuzetno dobroj suradnji u svim potrebama.
Zaželio je vlč. Papiću dobar prijem i u novoj župi te svako dobro u životu i službi koja je pred njim.
Vlč. Papić je zahvalio na lijepim riječima, izrazio zadovoljstvo ovim susretom te se osvrnuo na proteklih 15 godina služenja u kutinskoj župi BDM Snježne. Rekao je kako je svaka promjena teška, ali svećeničko poslanje zahtjeva prihvaćanje tih promjena i služenje tamo kamo ste poslani sa ciljem proslave Boga i spasenja duša. Zahvalio je na suradnji današnjim gradskim vlastima kao i prethodnima sa kojima je imao odličnu i korektnu suradnju. Vlč. Papić je istaknuo zahvalnost Bogu na daru svećeništva i služenju i na svakom prijatelju kojega je na tom putu stekao. „Bogatstvo života sastoji se od sitnica koja se pamte, a upravo je svaki novi prijatelji, svaki poznanik dio tog bogatstva i čini ga posebnim“ rekao je vlč. Papić i izrazio nadu i želju da svojim odlaskom na služenje u novu župu ne prestaju veze koje nas spajaju.
Gradonačelnik Babić je vlč. Dragutinu Papiću uručio poklon kao znak zahvalnosti Grada Kutine i za sjećanje na njegovu svećeničku službu u Kutini.