Prva likovna kolonija ispred Zajednice Talijana Dante

Prostor ispred Zajednice Talijana Dante Moslavina u Hebrangovoj ulici u Kutini u subotu se na trenutak pretvorio u Italiju u malom.

Za to su se potrudili članovi Udruge Talijana Dante Moslavina i njihovi prijatelji na prvoj likovnoj koloniji “La vita e bella”, a koliko je ovaj mali prostor dočarao Italiju najbolje će vam reći naše fotografije.
 

Zajednica Talijana Dante Moslavina i likovna udruga iz Popovače PULS Moslavački štrk ponovno su ostvarili uspješnu suradnju, a povezuje ih zajednička članica Danijela Repaja.


 Tako su organizirali prvu likovnu koloniju na kojoj se okupilo dvadesetak slikara uglavnom PULS-ovaca koji okupljaju slikare iz Lijepe naše, ali i šire. Udruga je to koja aktivno sudjeluje na brojnim kolonijama u zemlji i inozemstvu gdje promiče ne samo Grad Popovaču nego i Moslavinu, te Hrvatsku općenito sa svim njezinim bogatstvima.


  Kolonija je održana u talijanskom ambijentu za koji se osobito potrudila Danijela Repaja uz pomoć predsjednice Udruge Marijete Di Gallo i ostalih članica. Predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić zahvalila je Zajednici Talijana na još jednoj uspješnoj suradnji, a Marieta Di Gallo očekuje da će ova kolonija uroditi i ponovnim okupljanjem sljedeće godine.

Gosti slikari i ostali građani Kutine uistinu su uživali u talijanskom doručku u bistrou koji je specijalno uređen za ovu prigodu. Danijela Repaja ima samo riječi hvale za sve članove Zajednice koji razne ideje s lakoćom pretvaraju u realnost, a događaje organiziraju spontano i s pozitivnim nabojem koji se osjeća.


Koloniju je otvorio gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić, koji je dao potporu radu Zajednice Talijana Dante Moslavina, a PULS-u i slikarima poželio uspješan rad na koloniji u Kutini. Događaj su posjetili i gradski vijećnik Ivica Glibo te pomoćnica pročelnika Odjela za dr. djelatnosti Kornelija Marošević koja je sudjelovala i u uređenju prostora. Slike s kolonije ostat će u Zajednici koja će s njima dalje raspolagati, a njihov prostor već krase slike brojnih kutinskih i drugih autora koji rado izlažu u Zajednici.