Potpisani ugovori sa zaposlenicima javnih radova

Grad Kutina potpisao je ugovore sa 12 djelatnika koji će raditi na javnim radovima u kutinskim gradskim ustanovama i poduzećima. Riječ je uglavnom o radovima na revitalizaciji javnih površina koje će djelatnici obavljati narednih 6 mjeseci, od srpnja do prosinca.
  

Ugovori za obavljanje javnih radova potpisani su u Gradskoj vijećnici prilikom čega je održana konferencija za novinare koji su upoznati s provođenjem projekta.

„Grad Kutina u suradnji sa HZZ-om PU Kutina putem mjera aktivne politike zapošljavanja provodi ovaj projekt drugu godinu zaredom. Projekt se financira u potpunosti sredstvima EU i njegova ukupna vrijednost je 320.000 kn. Osobni dohodak svakog djelatnika financira se sa 4.300 kn bruto, a ostale naknade prema kolektivnom ugovoru financirat će Grad Kutina”, rekao je gradonačelnik, Zlatko Babić.

Smisao ovog projekta je zapošljavanje teže zapošljivih skupina, prema pravilima HZZ-a PU Kutina i tu je strogo definirano tko može pristupiti javnim radovima. Prošle godine bilo je 16 djelatnika i iskustva su bila dobra. “Žao mi je što nisu imali administrativnu mogućnost da im i ove godine produžimo ugovor, ali pravila su takva. Nadam se da ćete svi vi temeljem obavljanja ovog posla možda uspjeti negdje drugdje pronaći posao“, rekao je gradonačelnik.

 Pročelnik UO za komunalni sustav Eduard Gelešić rekao je kako će UO za komunalni sustav vršiti koordinaciju između djelatnika i poduzeća koja zapošljavaju djelatnike, a to su Sportski centar Kutina, Komunalni servisi Kutina, Knjižnica i čitaonica i Dječji vrtić, čiji su ravnatelji prisustvovali potpisivanju ugovora. Gelešić je svima poželio uspješan rad rekavši kako se ove godine na natječaj javilo ukupno 16 ljudi od kojih dvoje nisu ispunjavali uvjete, a dvoje je našlo posao u međuvremenu. Naznačeno je kako će uz plaću biti plaćeni prijevozi na posao i ostale obaveze iz dijela ugovora o radu.

Komunalni servisi Kutina jedno su od poduzeća koji zapošljavaju na javnim radovima. Direktor poduzeća Krešimir Lenić rekao je da javni radovi koriste i zaposlenima i gradu Kutini:  „Ovi javni radovi sigurno će pomoći revitalizaciji grada. Novi zaposlenici kroz javne radove sigurno će doprinijeti da bolje i kvalitetnije održavamo i uredimo površine koje su u nadležnosti i Komunalnih servisa i samog Grada“.  

Na pitanja novinara djelatnici javnih radova izrazili su zadovoljstvo što su nakon dužeg vremena u privremenom sustavu zaposlenih, te da imaju volje i motivacije raditi.