Ljeto u mreži – kino za najmlađe

POU Kutina sudjeluje u projektu Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra. Projekcija filmova sufinancirana je sredstvima Sisačko- moslavačke županije kroz projekt POU Kt Kino za najmlađe.
Predstoje dva filma za najmlađe: Mala sirena i Skockani Ninja.

Priliku za putovanjem u morske dubine uz mnogima najdraži film djetinjstva, Mala sirena i njegovu nezaboravnu junakinju, hrabru sirenu Ariel, imaju nešto mlađi filmoljupci koji će sasvim sigurno uživati u priči o sireni prekrasnog glasa koja zbog ljubavi prema jednom ljudskom biću odlučuje zamijeniti svoje peraje za par ljudskih nogu. Film iz 1989. godine nagrađen dvama Oscarima (za najbolju glazbu i najbolju pjesmu) nastao je prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, a priča o princezi i kćeri vladara oceana Tritona, koja napušta svoj idilični život ispunjen pjevanjem i lutanjem morskim dubinama zbog ljubavi prema princu kojeg spašava iz strašne oluje, i danas ostaje prepoznata kao jedna od rijetkih takve vrste u Disneyevim filmovima. Ariel je tako potpuno ostvaren ženski lik koji misli i djeluje nezavisno, čak i buntovno, umjesto da pasivno visi i čeka da sudbina odlučuje o njenom životu, što je čini vrlo suvremenom junakinjom i za generacije koje dolaze ARCUS CLUB/ srijeda, 17.7. 19. od 20h-ULAZ, KOKICE I SOKIĆI BEPLATNI.

Kako to izgleda kad jedan nesretni i nepopularni dječak Alex uz pomoć jednog sasvim neobičnog plišanog kockastog nindže postane glavna faca u školi i usput svom novom prijatelju pomogne u osveti zbog hladnokrvnog ubojstva malenog radnika iz tajlandske tekstilne tvornice smrti, gledamo u izvanrednoj komediji Skockani nindža, za koji je poznati danski kreativac – pisac, komičar, glazbenik i još mnogo toga, Anders Matthesen, napisao scenarij, surežirao, otpjevao i aranžirao cjelokupni izvrsni hip-hop soundtrack – pomalo je neobični animirani film za djecu (ali i odrasle) prepun britkog i na trenutke brutalnog humora, ali i iskrene emocije popraćene vrhunskom animacijom. Film je u Danskoj oborio sve rekorde gledanosti i ubrzo postao jedan od najgledanijih animiranih filmova svih vremena, a Ljeto u Mreži jedinstvena je prilika da ovaj hit gledamo u ARCUS CLUB/ srijeda, 24.7. 19. od 20h-ULAZ, KOKICE I SOKIĆI BEPLATNI.