„Ljetna razbibriga“ – omiljeno okupljalište djece

8 godina u Kutini se provodi Ljetna razbibriga. Projekt je to koji je osmislila Koordinacija Kutina- grad prijatelj djece i koja se s punim pravom smatra jednim od omiljenih ljetnih događaja djece i mladih.

Dugi topli ljetni praznici koji se provode na otvorenom mogu biti i kreativni, u njima može sudjelovati svatko tko naiđe, pa čak i odrasli. Poslužene su grickalice, sokovi, može se igrati, educirati ili samo čavrljati.

S tim ciljem prije 8 godina započeo je ovaj projekt u kojem je od njegovih početaka Renata Vlahek, voditeljica Koordinacije koja je i jučer pozdravila sve prisutne i zahvalila udrugama i ustanovama koje su se odazvale na radionice. Među njima su na jučerašnjoj Razbibrizi bili Udruga OSI, Društvo naša djeca, prof. Štetić s radionicom iz biologije (OŠ Mate Lovraka), Muzej Moslavine i Modelarski centar sa svojim drvenim automobilima.

„Od ove godine promijenili smo lokaciju koja je 7 godina bila u kutinskom
parku i sada smo u parku ispred POU Kutina. Ovo nam je zgodniji prostor, kako zbog rekvizita koji su nam ovdje, tako i zbog male sale POU Kutina koju ćemo moći koristiti u slučaju kiše. Ovdje je i manje prometa, tako da su i povratne informacije roditelja pozitivne“, rekla je Renata Vlahek.
 

Radionice će se održavati svake srijede od 18.30 do 20.30 ispred POU Kutina, do kraja mjeseca srpnja.