Druga faza šetnice pri kraju

Šetnica u Kutini koja se trenutno radi u središtu grada u završnoj je fazi. Druga je to faza šetnice koja se nadovezuje na prvu fazu koja je izgrađena na potezu od Radićeve ulice do OŠ Vladimira Vidrića, te seže do ciglenog mosta preko Kutinice.

Službeni završetak šetnice i preuzimanje radova očekuje se sredinom kolovoza. „Ovih dana napravljen je drugi sloj asfalta, predstoji nam završetak ograde, rasvjeta, postavljanje klupa, koševa čime ćemo završiti ove radove. Trenutno je u izradi nastavak ovog projekta od parka 56. bojne do mosta na bazenu, a ove bi godine započeli, te sljedeće godine i završili te radove. Krajnji nam je cilj spojiti Dom u Repušnici s Domom u Šartovcu odnosno Slatini“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić obilazeći teren.

Šetnicu sufinanciraju Hrvatske vode s iznosom od 450.000 kn što čini značajan udio troškova u investiciji ukupne vrijednosti od 1,1 mln kn.
 

Pročelnik za komunalnu djelatnost Grada Kutine, Eduard Gelešić rekao je kako će na drugoj fazi šetnice dugoj 320 metara i širokoj 3 metra biti 8 proširenja odnosno odmorišta za klupe s koševima, a u cijeloj priči vodit će se briga i o kućnim ljubimcima.

Dodao je kako je u završnoj fazi i projektiranje idejnog projekta za most, a građevinska dozvola očekuje se sljedeće godine kada bi bio moguć i početak gradnje. „Što se tiče nastavka šetnice, gotov je projekt od parka 56. bojne do mosta kod bazena u dužini od 1200 metara, a nakon toga u planu je izgradnja 2,5 km duge šetnice od bazena do skretanja za Kutinsku Slatinu, što je najduža dionica koja bi zaokružila cjelokupan projekt“, zaključio je Gelešić.