Dani Češke kulture u Međuriću – 13. srpanj

7. Dani Češke kulture sutra se održavaju u Međuriću. Tradicionalna priredba već nekoliko godina započinje tradicionalnim prikazom žetve. „Dok smo prošle godine imali sreće, ove godine nismo sigurni kakvo će nas poslužiti vrijeme za prikaz žetve, no nadamo se najboljem“, rekao je predsjednik Češke besede Međurić, Velibor Potužak. Pozvao je tom prilikom sve građane da posjete sutra Međurić u kojem će prikaz žetve ukoliko ih posluži vrijeme započeti u 17.30 minuta. Za žetvu su se prijavile ekipe Češke besede iz Lipovljana, ČB Treglava, ČB Gornji Daruvar, ČB Banova Jaruga, Matica Slovačka Međurić i ČB Međurić.
  Na Danima češke kulture bit će postavljen tradicionalni jarmark ili sajam proizvoda tradicionalnih kolača, krumpirovih placki i raznih čeških specijaliteta, a ove godine organizirana je i izložba o pivu novinara “Jednote” Mate Peića koji je ujedno i pivski bloger, te o pivu zna nešto više o čemu će održati i predavanje.
  U bogatom programu koji počinje u 19.30 sudjelovat će Češka beseda Međurić, ČB Sisak, ČB Lipovljani, ČB Treglava, KUD Gornja Gračenica, Matica Slovačka Međurić i ČB Zagrebačke županije. OPG Ožega, Češka beseda Dežanovac.