Sanacija dječjeg igrališta u središtu Kutine

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini obnavlja se dječje igralište. Radovi su obuhvatili kompletno čišćenje sprava uključujući bojanje njihove konstrukcije te zamjenu tobogana i dotrajalih letvica ograda. Izvođač radova je tvrtka Stribor d.o.o. iz Zagreba, a vrijednost radova je 20.000 kn s PDV-om.

 Radove su obišli gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, pročelnik UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, Eduard Gelešić te njegov pomoćnik Mladen Lisak.
 Na igralištu je u tijeku zamjena dotrajalog gornjeg sloja gumene podloge u ukupnoj površini od 192 m2. Tako će novo ruho izrazito posjećenog igrališta istaknuti nova podloga u više boja, čija je vrijednost investicije 46.000 kn s PDV-om , a izvođač radova je tvrtka Turak Sport d.o.o.  

„Iako je riječ o relativno novom igralištu, zbog intenzivnije posjećenosti potrebno ga je detaljno i temeljito obnavljati svake 2 – 3 godine“, ističe gradonačelnik.  Dodaje kako Kutina kao Grad prijatelj djece nastavlja s kupnjom novih igrala, te održavanjem postojećih i uređenjem novih igrališta u prigradskim naseljima. U tu će sanaciju Grad Kutina uložiti 50 tisuća kuna, a izvedba radova će obuhvatiti nužnu obnovu sprava. „Briga za potrebe naših najmlađih naš je prioritet zbog čega ćemo uložiti značajna sredstva u izgradnju i uređenje dječjih igrališta“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Tijekom trajanja radova, dječje igralište na Trgu dr. Franje Tuđmana neće biti u funkciji korištenja do sutra, 06. 6. 2019. godine. (izvor: www.kutina.hr)