Nogometni rezultatzi 1. i 2. lipnja

Nogometaši kutinske Moslavine u nedjelju, 2. lipnja, završili su natjecanje u 4. hrvatskoj nogometnoj ligi Središte. Na domaćem su stadionu sa 4:2 pobijedili momčad Samobora te sa 27 bodova završili na 14. mjestu tablice. Iduće subote Moslavina će igrati revijalnu utakmicu protiv bivših nogometaša Moslavine koji su igrali Drugu nogometnu ligu. Nakon toga slijedi ljetni odmor pa pripreme za novu sezonu. Prvenstvo u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi za mlađe i starije pionire, Središte Zagreb, završilo je i za mlađe i starije pionire Moslavine koji su sa 6:0 i sa 9:0 pobijedili vršnjake iz momčadi Ilovca iz Karlovca. Pionire tijekom lipnja očekuju još dva turnira, a potom slijedi ljetna stanka.
Prvenstvene utakmice igrale su se i u sve tri županijske nogometne lige. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova. Vatrogasac je na Husainu izgubio sa 1:2 od TŠK 1932 iz Topolovca te više nije u konkurenciji za prvo mjesto. Prvo mjesto je jedno kolo prije kraja osigurala momčad Sloge iz Jazavice sa 64 boda. U Novskoj je Libertas sa 4:2 pobijedio Moslavca iz Popovače. U Osekovu je Dinamo sa 3:2 svladao Topusko. U Galdovu je Frankopan sa 1:2 izgubio od Sokola iz Velike Ludine dok je u Glini Banovac sa 3:2 bio bolji od Volodera.
Zadnje prvenstveno kolo odigrano je u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. Mladost iz Repušnice je gostovala u Sisku gdje je pobijedila Zeleni Brijeg sa 0:3 te sa 65 bodova osvojila titulu prvaka i plasman u Prvu županijsku ligu. Metalac iz Međurića je gostovao u Lipovljanima i porazio Slavonca sa 2:5. Kutinska je Lokomotiva na domaćem terenu izgubila sa 0:3 od Jelengrada iz Gornje Jelenske.
U Trećoj županijskoj nogometnoj ligi igrao se derbi prvenstva. Prvoplasirani Matija Gubec iz Kutine porazio je drugoplasiranu Moslavinu iz Donje Gračenice sa 4:1. Kolo prije kraja sa 51 bodom Matija Gubec je osigurao naslov prvaka i plasman u Drugu županijsku ligu. U Banovoj Jarugi su Strijelac i Ekonomik iz Donje Vlahiničke odigrali neriješeno, 2:2. U Potoku je Sloga izgubila od Naftaplina iz Strušca sa 0:2. U Ilovi je Garić sa 3:6 poražen od Dinama iz Kutine dok su Brinjani i Dinamo iz Jamarica igrali neodlučeno, 2:2.
U Prvoj i Trećoj županijskoj ligi prvenstvo završava idućeg vikenda. (I.G.)