Grad Kutina sufinacira nabavku udžbenika i školskog pribora za sve osnovnoškolce

Grad Kutina i ove godine nastavlja sa sufinanciranjem nabavke dodatnog školskog pribora koji uključuje radne bilježnice, školski pribor i ostale udžbenike koji nisu na popisu obaveznih udžbenika. U tu svrhu Grad Kutina osigurao je 1,3 mln kn iz gradskog proračuna, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.
 

„Naša Koalicija (HDZ, HSLS, MOST i HSP) odredila se za pomoć mladim obiteljima u sufinanciranju nabavke udžbenika i pribora za školu i s tim smo odmah krenuli. Zadovoljni smo što je Vlada RH odobrila sufinanciranje nabavke obaveznih udžbenika i u taj projekt idemo u suradnji s osnovnim školama. Nismo odustali od našeg obećanja da pomognemo roditeljima u sufinanciranju opreme učenika, te ćemo i dalje putem vaučera pomoći u nabavci dodatnog školskog pribora“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.
Vaučeri će iznositi 450 kn za učenike od 1-4 razreda, te 750 kn za učenike od 5-8 razreda osnovnih škola. Vaučeri će vrijediti za ostale udžbenike koji nisu na popisu obaveznih udžbenika (koje financira Vlada RH), odnosno za radne bilježnice, atlase, mape i ostali školski pribor. Vaučeri se neće moći umnožavati, kopirati, niti unovčiti, osim iskoristiti u namijenjene svrhe, a njih će roditelji moći realizirati u jednoj od dvije kutinske knjižare.

 „Prošle godine Grad Kutina izdao je 1845 potvrda odnosno vaučera i kompletan postupak je dobro funkcionirao. Očekujemo da će tako biti i ove godine. Procedura je takva da roditelji dolaze po potvrdu u Odjel za društvene djelatnosti, te ju ostvaruju u jednoj od Knjižara uz osobnu iskaznicu ili drugu ispravu sa slikom“, rekao je pročelnik.
 Učenici će ovih dana u školama dobiti obavijest za roditelje u kojima će sve biti detaljno objašnjeno, ali recimo i to da se potvrde mogu podići svakog radnog dana od 1. – 15. srpnja od 8-14 h, a 4. i 9. srpnja do 17 h u sobama br. 13 i br. 15.
Potvrde mogu preuzeti samo roditelji ili staratelji učenika uz osobne dokumente. Važno je napomenuti da ukoliko se izgubi, nemoguće je dobiti novi vaučer.
  Gradonačelnik Babić zaključuje kako je ovo sufinanciranje udžbenika za učenike osnovnih škola jedno od predizbornih obećanja Koalicije na vlasti, a uz potporu Vlade u sufinanciranju obaveznih udžbenika čini značajno rasterećenje za roditelje školaraca.