Zajednica Talijana i Goran Todorov – Škola trčanja i Atletski vrtić

Zajednica Talijana Dante Moslavina i Goran Todorov, voditelj atletike, organizatori su sportskog projekta „Škola rekreativnog trčanja za odrasle“ i „Atletski vrtić za djecu“. Projekt se održava u suradnji s Gradom Kutinom a, kako je rekao Goran Todorov, ima za cilj građane svih generacija uključiti u bavljenje rekreativnim aktivnostima. Oni koji to budu željeli moći će nastupiti na Grawe utrci krajem kolovoza.
 

 „Aktivnosti koje smo organizirali namijenjene su građanima koji se iz nekog razloga nisu uspjeli pokrenuti, a imaju želju i potrebu za nekom vrstom kretanja, bilo da se radi o trčanju ili samo o brzom hodanju. Program prilagođavamo svima“, rekao je Goran Todorov. Najmlađi su uključeni u „Atletski vrtić“ čime se već od malih nogu želi dati važnost bavljenju sportom i zdravom životu.

  Ovo nije prva suradnja Zajednice Talijana Dante i Gorana Todorova – ističe Marijeta Di Gallo, voditeljica Zajednice Talijana. Najavila je tom prilikom i sada već popularnu utrku „Giro di Kutina“ koja se održava u humanitarne svrhe, a ove godine održat će se 15. lipnja. “Utrkom Giro di Kutina uvijek nastojimo pomoći potrebitim udrugama, bile su to primjerice Vukovarske iskrice za koje su se prikupljala humanitarna sredstva, a ove godine sredstva će biti namijenjena udruzi „Malo srce velikom srcu“ koja okuplja obitelji, djecu i liječnike djece oboljele od srčanih bolesti. Svaka donacija na utrci dobro će doći ovoj udruzi, a Giro je dosad već pokazao veliko srce.”, ističe Marijeta Di Gallo. Građani svih generacija, osobito obitelji s djecom najčešći su sudionici Gira u kojoj je bitno sudjelovati. Uvijek su u sklopu toga događaja organizirane i utrke i igre za djecu, a druženje i pozitivna atmosfera na kutinskom bazenu je zagarantirana, poručuju organizatori ovog događaja.