Sportski vikend 4. i 5. svibnja

Ovog vikenda igraju se redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Rukometaši kutinske Moslavine u subotu, 4. svibnja, igraju zadnje kolo u Prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi Sjever. Gostuju u Ivanić-Gradu kod momčadi Ivanića. Taj moslavački derbi odlučit će i o konačnom poretku na prvenstvenoj tablici. Naime, Moslavina je na 4. mjestu sa 33 boda koliko ima i Ivanić na 5. mjestu.
I nogometaši kutinske Moslavine u subotu, 4. svibnja, igraju prvenstveni, odnosno županijski, derbi u 4. hrvatskoj nogometnoj ligi Središte. Moslavina gostuje u Sisku kod Segeste. I dok se sisački klub bori za plasman u 3. hrvatsku ligu, Moslavina se bori za opstanak.
Odigrat će se prvenstveni susreti u sve tri županijske nogometne lige. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova. U Prvoj županijskoj ligi u subotu igraju u Velikoj Ludini Sokol i Topusko, a u Novskoj Libertas i Vatrogasac iz Husaina. U nedjelju, 5. svibnja, sastaju se u Osekovu Dinamo i TŠK 1932 iz Topolovca, u Glini Banovac i Moslavac te u Voloderu Voloder i Sloga iz Jazavice, vodeća momčad na tablici.
U Drugoj županijskoj ligi u subotu se u Repušnici sastaju Mladost i Metalac iz Međurića, a u nedjelju u Kutini Lokomotiva i Češko Selo te u Gornjoj Jelenskoj Jelengrad i Podovi iz Dvora.
U Trećoj županijskoj nogometnoj ligi u subotu u Kutini igraju Matija Gubec i Strijelac iz Banove Jaruge, a u nedjelju se sastaju u Ilovi Garić i Šartovac, u Brinjanima Brinjani i Ekonomik iz Donje Vlahiničke, u Jamaricama Dinamo i Naftaplin iz Strušca te u Krču Dinamo i Moslavina iz Donje Gračenice. Sve nogometne utakmice počinju u 17 sati. (I.G.)