Sjednica Vijeća UKI u Petrokemiji

U Petrokemiji d.d. održana je sjednica Vijeća Udruženja kemijske industrije Hrvatske gospodarske komore, kojoj je prisustvovao i Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije (CEFIC). U radu sjednice sudjelovali su predstavnici tvrtki iz različitih područja djelatnosti kemijske industrije, kao što su Saponia, Chromos Agro, Meteor grupa – Labud, Messer Croatia Plin i drugi, koji su prije toga obišli postrojenja Petrokemije.
«Drago mi je da smo vas mogli ugostiti, obzirom na dobru dugogodišnju suradnju koja je doprinijela umrežavanju i povezivanju hrvatskog udruženja s ostalim nacionalnim udruženjima Europe. Želim napomenuti da je 360 registriranih tvrtki u 2017. godini u ovoj djelatnosti zapošljavalo 5871 radnika, što čini 2,5 posto zaposlenih u industriji Hrvatske», naglasio je Davor Žmegač, predsjednik Udruženja kemijske industrije i predsjednik Uprave Petrokemije d.d., izrazivši zadovoljstvo što se sjednica održava u vodećoj i najvećoj tvrtki u kemijskoj industriji Hrvatske.
U ime Europskog udruženja kemijske industrije skup je pozdravio Marco Mensink, zahvalivši se na pozivu i mogućnosti da posjeti Petrokemiju i Hrvatsku. Jedna od glavnih tema sjednice bila je promocija i zastupanje interesa hrvatske kemijske industrije za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem EU. «Glavno pitanje za vas je možete li iskoristiti tih šest mjeseci za vrijeme kojih će Hrvatska predsjedati EU da nametnete teme koje su vam važne. Nemojte misliti da ste mali i ne oklijevajte nas kontaktirati ako trebate bilo kakvu pomoć», poručio je Mensink.
Na sastanku vijeća zaključeno je da će se pripremiti program informativnih i lobističkih aktivnosti koje će članicama EU tijekom hrvatskog predsjedanja predstaviti interese industrije općenito, a posebno kemijske industrije. Cilj je snaženje mjera za olakšanje poslovanja kemijske industrije u EU, što je vrlo značajno i za daljnji razvoj održivog poslovanja Petrokemije d.d.