Ocjenjeno 175 uzoraka vina za izložbu MoslaVina

Ocjenjivački sud izložbe vina MoslaVina završio je ocjenjivanje 175 uzoraka vina koja će biti predstavljena na izložbi krajem mjeseca u Vinskom dvoru i na glavnom gradskom trgu u Kutini.
Zoran Jančar, predjsednik Udruge vinogradara i voćara Moslavine Lujo Miklaužić Kutina koja je prije 26 godina pokrenula ovu izložbu s misijom revitalizacije Škrleta, vinske djedovine Moslavine istaknuo je kako zadovoljstvo dosad postignutim rezultatima u unapređenju kvalitete vina i razine vinske kulture. Zato je ove godine sastav ocjenjivačkog suda promijenjen. Zašto?, objasnio je Zoran Jančar.

Zoran Jančar, predsjednik Udruge voćara i vinogradara Moslavine Lujo Miklaužić Kutina

Sommelier Mario Meštrović, predsjednik Ocjenjivačkog suda rekao je kako je Škrlet bio veliku ugodno iznenađenje na najvećem ocjenjivanju u svijetu u Londonu. Dodao je kako godinama surađuje s vinarima iz Moslavine pa je zadovoljan i rezultatima Škrleta prošlogodišnje berbe.

Mario Meštrović, predsjednik Ocjenjivačkog suda izložbe Moslavina 2019.

MoslaVina je prva izložba u Hrvatskoj koja je započela promociju izvornih sorti vina iz Hrvatske te je prva započela klonsku selekciju Škrleta što je bila prva izvorna sorta u klonskoj selekciji. Taj su primjer slijedili i ostali vinari iz cijele Hrvatske. Škrlet je danas prepoznatljivost Moslavine i Kutine, pa i na najvećem ocjenjivanju vina u Londonu. Na ovogodišnjoj izložbu uz Škrlet bit će predstavljeno ukupno 13 izvornih sorti vina iz Hrvatske, a posjetitelji će krajem mjeseca na izložbi moći kušati 175 uzoraka vina.