Obilježen blagdan Gospe fatimske i godišnjica beatifikacije brata Bonifacija

U župnoj crkvi sv. Marije snježne u Kutini svečano proslavljen blagdan Gospe Fatimske i 3. obljetnica proglašenja Slugom Božjim brata Ivana Bonifacija Pavletića.


Brat Ivan Bonifacije Pavletić je upravo na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja 2016., u Rimu proglašen Slugom Božjim kada je i službeno pokrenut postupak da ga se proglasi blaženim.
Misno slavlje predvodio je član Družbe sinova Bezgrješne o. Mariano Passerini u zajedništvu s domaćim župnikom preč. Dragutinom Papićem i župnim vikarom o. Arturom Makarom. U svojoj propovijedi o. Mariano upoznao je nazočne vjernike sa tijekom postupka beatifikacije i pozvao okupljene na molitvu za proglašenje Bonifacija blaženim, ali i molitvu Bonifaciju da nas po njegovom zagovoru Gospodin usliša u nastojanjima i potrebama. Svetoj Misi je nazočilo mnoštvo starijih i bolesnih sugrađana jer je Sluga Božji upravo njima najviše služio.
Svečanom ozračju blagdana pridonijeli su članovi Zbora umirovljenika Grada Kutine „Za vašu dušu“ koji su na kraju Mise izveli nekoliko pjesama i himnu posvećenu bratu Ivanu Bonifaciju Pavletiću, za koji je riječi napisao Dragutin Pasarić, a glazbu Marijan Tucaković.
Nakon mise, okupljeni su se uputili do Kuće brata Ivana Bonifacija Pavletića i Zaklade „Ivanova kuća“ gdje su proslavili blagdan i godišnjicu beatifikacije Bonifacija Pavletića u organizaciji Povjerenstva za širenje glasa svetosti Ivana Bonifacija Pavletića i volonteri Zaklade „Ivanova kuća“.