Kandidati HDZ-a za EU parlament posjetili Kutinu

Pod sloganom „Hrvatska za generacije“, kandidati HDZ-ove liste za EU parlament predvođeni Karlom Resslerom obilaze Hrvatsku. Jučer su posjetili Sisak, Popovaču, Kutinu, Novsku i Okučane gdje su se družili s građanima. HDZ je svoju listu podijelio na “plavi” i “zeleni” tim.

Dok „plavi tim“ čine kandidati s juga zemlje, „zeleni tim“ čine oni s kontinenta. Članice “plavog tima” Dubravka Šuica, Željana Zovko i Nikolina Brnjac jučer su se u Kutini družile s građanima ispred robne kuće, a nakon toga predstavile su se u sponzoriranoj emisiji u programu Radio Moslavine. Dubravka Šuica i Željana Zovko i dosad su obnašale funkciju europarlamentarki, a Nikolina Brnjac državna tajnica u Ministarstvu prometa, mora i infrastrukture prvi se puta nalazi na listi za EU parlament.

„Svima nam se događa Europa i svi ćemo u budućnosti živjeti u Europi, stoga je jako važno da mlađa populacija izađe na ove izbore“ zaključile su kandidatkinje u Kutini te pozvale građane da izađu na izbore 26. svibnja.

„Na ovim izborima odlučuje se o sastavu Europskog parlamenta, jedinog izravno izabranog tijela EU koje oblikuje i usvaja europske zakone, donosi europski proračun i bira članove Europske komisije. Budući da se većina europskih propisa primjenjuje na nacionalnoj ili lokalnoj razini izbori za EU parlament izravno utječu na život svih hrvatskih građana, stoga je važno da su u njemu adekvatno zastupljeni hrvatski interesi“, zaključile su kandidatkinje Dubravka Šuica, Željana Zovko i Nikolina Brnjac u posjetu Kutini.