Josipu Prajneru produžen mandat predsjednika Udruge umirovljenika Grada Kutine

Udruga umirovljenika Grada Kutine održala je izbornu skupštinu. Na njoj je bilo prisutno oko 100 članova, izabran je novi Upravni i Nadzorni odbor, a dosadašnjem predsjedniku Udruge Josipu Prajneru i dopredsjednici Olgi Friščić produžen je mandat za sljedeće četiri godine.
Novi, stari, predsjednik Josip Prajner podnio je izvješća o radu, te financijska izvješća za prošlu godinu. Uz gradonačelnika Kutine Zlatka Babića, Skupštini su nazočili i predsjednik Matice umirovljenika SMŽ Josip Vrbanac, te predsjednici susjednih udruga umirovljenika iz Popovače i Novske, uključujući i udrugu umirovljenika Petrokemije.

 Predsjednik Udruge Josip Prajner osvrnuo se na aktivnosti u protekloj godini u kojoj je održano niz događanja. Udruga organizira razne izlete kojima se odaziva znatan broj članova, a sudjeluju u sportskim aktivnostima, području kulture, organiziraju zdravstveno edukativne tribine, te izlete i druženja. Udruga održava i zgradu u Domu umirovljenika, a trenutno im je najveći problem sanitarni čvor u podrumu.
Prajner je dodao kako Udruga broji 330 članova, te kako imaju vrlo dobru suradnju i sa udrugama umirovljenika iz susjednih gradova, kao i s kutinskom Udrugom umirovljenika Petrokemije.

Plan rada u sljedećoj godini sličan je dosadašnjem, a odnosi se na aktivnosti u području sporta, kulture, te zdravstva i socijalne skrbi. U planu je i 7-8 jednodnevnih izleta, odlazak na rehabilitaciju, te na more. Održavanje zgrade također se planira u smislu krečenja, brušenja i lakiranja parketa, ali i uređenja sanitarnog čvora.
 

Gosti skupštine pozdravili su rad Udruge umirovljenika Grada Kutine, a gradonačelnik Zlatko Babić poželio im je puno uspjeha u daljnjem radu, kao što je to učinio i na Međunarodni dan starijih osoba koji Udruga redovito organizira uz zdravstvenu akciju za sve umirovljenike, ali i ostale građane Kutine.