Gradonačelnik upriličio prijem za VZG Kutine

Svojim predanim radom i aktivnostima vatrogasci ujedinjeni u Vatrogasnu zajednicu Grada Kutine građanima daju osjećaj sigurnosti i daju veliki doprinos društvenom životu Kutine. Istaknuo je to gradonačelnik Kutine Zlatko Babić na prijemu kojeg je upriličio za vatrogasce u povodu blagdana sv. Florijana i Dana hrvatskog vatrogastva.
Gradonačelnik Kutine uz čestitku vatrogascima izrazio je zadovoljstvo u ostvarivanju zajedničkog cilja u proteklom razdoblju, a to je napredak u opremanju DVD-a pa je tako nabavljeno 14 kombi vozila. Zlatko Babić posebno je istaknuo i pohvalio rad vatrogasaca sa djecom i mladima te je najavio kako se dobra suradnja Grada i Vatrogasne zajednice Kutine nastavlja i dalje.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Slavko Špičak, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine istaknuo je kako je vatrogastvo u protekle dvije godine napravilo iskorak u opremljenosti dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Slavko Špičak, predsjednik VZG Kutine

Mario Paluh, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Kutine poručio je građanima kako uvijek mogu računati na pomoć vatrogasca.

Mario Paluh, zapovjednik VZG Kutine

Grad Kutina i dalje će podržavati sve aktivnosti vatrogasaca, osobito rad s djecom i mladima. „Tradicija vatrogastva u Kutini duga je 133. godine i dobar rad vatrogasaca s djecom i mladima jamac je da će ta tradicija humanosti biti i dalje nastavljena. DVD-i su važni i za društveni život u ruralnim područjima Grada Kutine i zato ćemo nastojati ostvariti naš plan i u iduće četiri godine obnoviti sve vatrogasne domove na području Grada Kutine.“, poručio je gradonačelnik Kutine. Na prijemu za vatrogasce Petra Šikić, učenica 4b. razreda OŠ Zvonimira Franka pročitala je svoj sastavak o vatrogascima za kojeg je dobila treću nagradu na Natječaju Hrvatske vatrogasne zajednice. Svibanj je mjesec zaštite od požara pa su predstavnici Vatrogasne zajednice najavili niz aktivnosti i skori početak natjecanja za djecu i odrasle. Već u nedjelju, 12. svibnja u Kutini će biti održava velika operativna vježba vatrogasaca. Preventiva je najbolja zaštita od požara, poručili su vatrogasci.