Drugi partnerski sastanak na projektu “Priprema, pozor, posao”

U Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područni ured Kutina održan je drugi partnerski sastanak na projektu „Priprema, pozor, posao“. Riječ je o projektu kojega HZZ PU Kutina provodi od 14. svibnja 2018. godine, a koji je odobren po natječaju „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“ koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je povećati zapošljivost mladih osoba i dugotrajno nezaposlenih osoba s područja SMŽ jačanjem njihovih formalnih i neformalnih kompetencija koristeći sveobuhvatan partnerski pristup u podršci njihovom uključivanju u svijet rada. Istovremeno cilj je i osnažiti učenike završnih razreda strukovnih srednjih škola za uključivanje na tržište rada.    

S tim ciljem previđene su brojne aktivnosti do kraja trajanja projekta, odnosno do 13. studenog 2020. godine. O dosadašnjem tijeku aktivnosti govorila je predstojnica HZZ-a PU Kutina Sonja Repić koja je u Kutini pozdravila sve partnere na drugom partnerskom sastanku:


U prvoj godini trajanja projekta bilo je uključeno 168 osoba, od toga 89 žena. Provedeni su formalni i neformalni oblici usavršavanja, dakle osnovani su Klubovi za zapošljavanje u Kutini i Novskoj, provedene su skraćene radionice kluba za učenike završnih razreda srednjih škola, te radionice neformalnih usavršavanja koje je provodila županijska Razvojna agencija SIMORA u Kutini i Sisku. Provedeni su i  skraćeni tečajevi njemačkog i engleskog jezika u POU Kutina, kao i jedno formalno usavršavanje za 3D CAD dizajnere gdje je 11 osoba bilo uključeno i steklo navedeno zvanje, a edukacije je provodila Tehnička škola Sisak“, rekla je Sonja Repić.


U jesen predstoji novi ciklus daljnjih aktivnosti ovoga projekta koji je vrijedan 886.412 kn, od kojih je dosad utrošeno 321.900 kn. Koje su to aktivnosti koje predstoje najavila je Sonja Repić: “U jesen su preostala još 2 ciklusa radionica kluba za zapošljavanje, jedan u Kutini i jedan u Sisku, zatim verifikacija programa usavršavanja za 3D Cad dizajnera čime će Tehnička škola Kutina dobiti prvi program obrazovanja odraslih. Sljedeće godine predstoji osposobljavanje za 3D Cad dizajnera u Kutini. Krajem godine u planu je provedba on line osposobljavanja za specijaliste internetskog marketinga, a na godinu i neformalna usavršavanja koje provodi RA Simora u Novskoj. Učenici završnih razreda srednjih škola bit će informirani o osnovnim uslugama Zavoda kroz skraćene aktivnosti Kluba za zapošljavanje”, zaključila je Sonja Repić.