Zapljena droge u SMŽ

U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj održana je konferencija za medije, na kojoj su načelnik Policijske uprave Luka Pešut i voditelj Službe kriminalističke policije Igor Pasanec prezentirali uspješne rezultate višemjesečnog kriminalističkog istraživanja iz domene kriminaliteta droga te dovršetak kriminalističkog istraživanja nedozvoljene trgovine duhanskih proizvoda. Prilikom kriminalističkih istraživanja ukupno je izvršeno 25 zapljena marihuane u ukupnoj količini od 3171,5 grama, zatim pet zapljena amfetamina u ukupnoj količini od 1015,5 grama, dvije zapljene MDMA tzv: „Ecstasy“ u ukupnoj količini od 17 grama Naime, policijski službenici Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, zbog sumnje u počinjenje većeg broja kaznenih i prekršajnih djela zlouporabe droga, proveli kriminalističko istraživanje nad većim brojem osoba s područja Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije. Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku je kazneno prijavljeno ukupno osam (8) osoba u dobi od 21 do 41 godine (pet s područja Sisačko-moslavačke županije i tri s područja Zagrebačke županije).
  Za 39 kaznenih djela prijavljen je 30-godišnjak s kutinskog područja, zatim za 26 djela 41-godišnjak također s kutinskog područja, za 19 djela 27-godišnjak s područja Siska, za 14 djela 32-godišnjak s područja Kutine, za šest (6) djela 32-godišnjak s novljanskog područja, za po tri (3) djela 30-godišnjak i 34-godišnjak sa zagrebačkog područja te također sa zagrebačkog područja 21-godišnjak za jedno (1) kazneno djelo.

Petoricu osumnjičenika s područja Policijske uprave sisačko-moslavačke se sumnjiči da su od prosinca prošle pa do travnja ove godine, na području Policijske uprave zagrebačke, neovlašteno nabavljali drogu tipa marihuana, MDMA, amfetamin, psilocibin, hašiševo ulje i kokain, te je po povratku na adrese stanovanja, prepakiravali u manja pakiranja i prodavali na području ove Policijske uprave krajnjim konzumentima, pri tome čineći opisano kazneno djelo.
  Prilikom kriminalističkih istraživanja ukupno je izvršeno 25 zapljena marihuane u ukupnoj količini od 3171,5 grama, zatim pet zapljena amfetamina u ukupnoj količini od 1015,5 grama, dvije zapljene MDMA tzv: „Ecstasy“ u ukupnoj količini od 17 grama, dvije zapljene psilocibina u količini od 40,6 grama, jedna zapljena kokaina u količini od 8,4 grama i jedna zapljena hašišovog ulja u ukupnoj zapremini od 16,6 ml mililitara.
Osam osumnjičenika je nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja uz kaznene prijave zbog spomenutih kaznenih djela, predano pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.
  Tijekom provođenja kriminalističkih istraživanja, utvrđeno je i počinjenje većeg broja prekršaja iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te su nadležnom prekršajnom odjelu pri Općinskom sudu u Sisku, podneseni optužni prijedlozi protiv pet osoba u dobi od 23 do 36 godine.