V. Međužupanijski sajam vježbeničkih tvrtki

Kutinska Srednja škola Tina Ujevića bila je domaćin je V. Međužupanijskog sajma vježbeničkih tvrtki.

Učenici ekonomskih usmjerenja pokazali su i ove godine koliko su znanja koja su stekli kroz svoje školovanje primjenjiva u praksi, što su pokazale njihove formirane tvrtke koje nude raznovrsne usluge. 20 tvrtki iz Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije predstavilo se u SŠ Tina Ujevića u pratnji svojih profesora.


Poduzetnički interes učenika iz Hrvatske Kostajnice, Novske, Gline, Siska, Daruvara i Zagreba možda je najviše bio usmjeren na uslužne djelatnosti, ponajviše proizvodnju slastica, no bilo je i tvrtki s ponudom turističkih potencijala, proizvodnje namještaja, ekoloških proizvoda, organizacije vjenčanja i sl. Sve su tvrtke poslovale s bankom koja je bila zadužena za kupoprodajne transakcije.

Na čelu bankara ključnu poziciju imao je Leon Vražić, učenik koji je na državnom natjecanju iz računovodstva pod mentorstvom prof. Mirana Novokmeta, osvojio treće mjesto. Saznanja iz ovog područja Leon će, kako je rekao, moći primijeniti u životu u mnogim sferama u kojima je potrebno znanje iz ovog područja.

Manifestaciju koja je svake godine sve kvalitetnija, otvorio je ravnatelj škole Saša Sambolek dajući podršku radu učenika i nastavnika ekonomskog usmjerenja, a glazbom ju je popratio školski zbor uz instrumentalnu pratnju. Tijekom današnjeg dana svi učenici škole imali su se priliku upoznati s radom vježbeničkih tvrtki i prisustvovati sajmu.