Uskrsni sajam „Pomozimo zajedno“ – humanost i nada

Tradicionalni Uskrsni sajam „Pomozimo zajedno“ i ove je godine održan na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini. U organizaciji Koordinacije Kutina grad prijatelj djece sajam je okupio velik broj ustanova i udruga koje rade s djecom i mladima. Na bogatim štandovima kreativni uradci ukrašeni su u duhu najvećeg kršćanskog blagdana. Mnoštvo oslikanih pisanica šarenih boja simboliziraju nadu kao temeljnu vrijednost Uskrsa.  
 

Izložbu pisanica u sklopu sajma otvorio je Muzej Moslavine Kutina, odnosno autorica, etnologinja i muzejska savjetnica, Slavica Moslavac. Na izložbi pod nazivom „Sretan Uskrs“ prikazane su pisanice izrađene raznim tehnikama u duhu moslavačkih običaja nastale na radionicama koje su običaj u Muzeju Moslavine.

Na temu Uskrsa govorili su i predstavnici Dječjeg gradskog vijeća Kutine na čelu s Gabrijelom Gredičekom, a Uskrsni sajam otvorio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić. Tom prilikom svima je čestitao Uskrs i predstojeće blagdane. „Zahvaljujem svima na sudjelovanju i odazivu na Uskrsni sajam. Uz naše stalne sudionike sajma, škole, ustanove i udruge Grada Kutine, ove godine tu je i Zaklada Ivanova kuća, te predstavnici Centra za azil iz Kutine”, rekla je u ime organizatora predsjednica Koordinacije Renata Vlahek.

Ovaj sajam uvijek ima humanitarni karakter, a svake se godine prikupljaju sredstva za one kojima su najpotrebnija s područja Grada Kutine.