Obnovljena županijska cesta kroz D. Gračenicu

U Donjoj Gračenici za promet je otvoreno više od 2 km obnovljene županijske ceste kroz mjesto od križanja sa cestom Kutina – Popovača do mjestnog doma u središtu sela. Radovi obnove ceste u jednakim su udjelima sufinacirali Grad Popovača i Županijska uprava za ceste u čijoj je nadležnosti ova prometnica.
Gradonačelnik Popovače izrazio je zadovoljstvo obavljenim radovima jer ova cesta nije obnavljana više od 30 godina.

Predsjednik VMO Donja Gračenica Josip Kolarić izrazio je zadovoljstvo u ime mještana, jer za njih ovo znači olakšanje zato što je riješen njihov višegodišnji problem i povećava sigurnost u prometu.

  Župan Ivo Žinić zahvalio je Gradu Popovači na razumijevanju i suradnji u zajedničkom finaciranju županijske ceste kroz Donju Gračenicu.

 Grad Popovača i Županija i ove će godine nastaviti zajednički obnavljati županijske ceste na području Popvače. Prije nekoliko dana potpisan je Ugovoo o zajedničkom financiranju radova izvanrednog održavanja dijela kolničkog zastora lokalnih cesta na području Grada Popovače. Riječ je o izvanrednom održavanju odnosno sanaciji kolničkog zastora u naseljima Stružec, Moslavačka Slatina i Osekovo u duljini od 2700 metara.