LAG Moslavina održao pripremne radionice za treći LAG Natječaj

LAG „Moslavina“ organizirao je četiri radionice namijenjene potencijalnim prijaviteljima na 3. LAG Natječaj: u Čazmi i Ivanić-Gradu 1. travnja, u Garešnici 2. travnja, te u Kutini 3. travnja. Na radionicama je sudjelovalo 40-ak potencijalnih prijavitelja.

Predstavljanje LAG Natječaja održala je Anica Lenart, voditeljica LAG-a. Potencijalnim prijaviteljima predstavila je osnovne informacije o Programu ruralnog razvoja te o LAG Natječaju koji je trenutno raspisan. Predstavljeni su uvjeti prihvatljivosti nositelja projekata, prihvatljive aktivnosti, kriteriji odabira projekata te procedure i način kod prijave za TO 1.1.1., a koji se odnosi na „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“, SO od min 6.000 € (za sektor voća i povrća) / 8.000 € (za ostale sektore). Također je predstavljena i pokazana dokumentacija potrebna za prijavu na Natječaj.

Radionicama su prisustvovali i konzultanti iz lokalnih razvojnih agencija i konzultantskih tvrtki, koji su ponudili pomoć kod pripreme dokumentacije i prijave na Natječaj zainteresiranim prijaviteljima.

Rok za podnošenje prijave projekata bit će od 16.4.2019. do 16.5.2019. godine. Prihvatljivost nositelja projekta te sva potrebna dokumentacija i ostale potrebne informacije o načinu prijave mogu se pronaći u LAG Natječaju.