Kreće energetska obnova Dječjeg vrtića „Maslačak“


 Nakon energetske obnove Dječjeg vrtića Neven, slijedi energetska obnova Dječjeg vrtića Maslačak. Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi najstarijeg Dječjeg vrtića u Kutini potpisan je jučer u Gradu Kutini.
  Ova investicija vrijedna je 4.258.000 kn, a projekt koji je pripremila i prijavila RA MRAV u suradnji s gradskim odjelima financirat će se sa 2,6 mln kn kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz EU fonda za regionalni razvoj, dok će ostala sredstva podmiriti vrtić „Maslačak“ putem kredita uz garanciju Grada Kutine.

Dječji vrtić “Neven”

 Nakon prošlogodišnje energetske obnove vrtića Dječjeg vrtića Neven u vrijednosti od 2 mln kn, ovo je dvostruko veća investicija kojom će vrtić Maslačak dobiti novi krov, novu fasadu, stolariju, invalidsku rampu i brojne druge pogodnosti uključene u projekt energetske obnove, uz uštedu energenata od 60,14% – istaknuto je na potpisivanju ugovora koje su potpisali, Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina i Saša Slukan, predstavnik izvođača radova, tvrtke SLU-KOM d.o.o. uz predstavnike Grada Kutine.

„Nastavljamo s energetskim obnovama ustanova u Gradu Kutini. Lani smo energetski obnovili 5 objekata, 3 škole i Dječji vrtić i imali smo dobru suradnju s ovdje prisutnom firmom SLU-KOM d.o.o. koja je radila na 3 objekta. Oni su završeni u roku i dobro smo surađivali, što budi optimizam da ćemo tako surađivati i na ovom projektu“, rekao je gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić. Najavio je poboljšanje kvalitete boravka djece u vrtiću za svih 255 polaznika i djelatnika vrtića i to s početkom nove pedagoške godine.
 

Ravnateljica Dječjeg vrtića Sandra Todorov zahvalila je RA MRAV i odjelima u Gradu Kutini na dobroj suradnji, te pohvalila suradnju s tvrtkom SLUKOM s kojom je vrtić surađivao tijekom više godina. „Od 1979. godine od kada je nadograđena dvorana ovo je najveća investicija u ovaj vrtić, ali i dječje vrtiće u Kutini uopće. Dvostruko većim iznosom od lanjskog ulaganja u vrtić Neven na razini od oko 4,2 mln kn dobit ćemo novu fasadu, krov i stolariju i time se može krenuti i na poboljšanje uvjeta unutar vrtića“, rekla je Sandra Todorov.  Zadovoljstvo suradnjom iskazao je i predstavnik izvođača radova i tvrtke SLU-KOM , Saša Slukan. Kako je istaknuo, Kutina je jedan od rijetkih gradova koji uspijeva angažirati domaću tvrtku kao izvođača radova, te poručio kako će se nastojati, kao i do sada, sve radove završiti u zadanom roku uz dobru koordinaciju.
 

Dječji vrtić “Maslačak”

Završetak radova na energetskoj obnovi vrtića  “Maslačak“ je predviđen za 25.11.2019., a unutarnji radovi će se odvijati tijekom ljetnih praznika kako bi se omogućio neometani boravak djece u novoj pedagoškoj godini i kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnih lista čekanja.
Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Kutine Željko Tomičić rekao je kako Grad Kutina pokazuje da zaslužuje status Grada prijatelja djece, te se nada da će radovi biti završeni u zadanom roku. „Osobno ću se zalagati kako kod vrtića tako i kod objekata osnovnih škola da se ušteda, koja će se ostvariti energetskom obnovom, vrati nazad školama i dječjem vrtiću kroz nabavku opreme i na taj način dodatno poboljšaju uvjeti rada pedagoškim djelatnicima i našoj djeci“, rekao je Tomičić.
 

Iz RA MRAV najavljuju i ostale projekte pripremljene za ovu godinu. “Na natječaju smo dobili 4 nova projekta koja uključuju obnovu 4 objekata za energetsku učinkovitost među kojima se nalazi i DV „Maslačak“,zgrada gradske uprave te dvije škole u Gornjoj i Donjoj Gračenici, što dokazuje da RA Mrav djeluje i izvan područja Grada Kutine. Koliko god je u našoj moći, potpora smo i u provedbi projekta vrtića „Maslačak“, koordiniramo jako dobro sa UO za gospodarstvo točnije sektorom za Fondove i EU projekte kako bi provedba projekta prošla u najboljem redu i u zadanom u roku“, istaknuo je Tomislav Kojundžić, direktor RA Mrav d.o.o.