Darko Misirača Quartet – Svarog’s Garden

U kutinskom Domu kulture sinoć je u organizaciji POU Kutina održan koncert koji je izveo Darko Misirača Quartet.

Tom prilikom promoviran je album  Svarog’s Garden. Riječ je o diskografskom izdanju jazz glazbe koje je izašlo krajem 2018. godine.

 Kutinčanin Darko Misirača glazbenik je koji se školovao u Austriji gdje je studirao jazz gitaru u klasi renomiranih profesora glazbe, a svoju ljubav prema glazbi nastavlja njegovati stvaralaštvom u suradnji s vrhunskim glazbenicima i prijateljima Hrvojem Gallerom, Borkom Rupena, te Zvonimirom Šestakom. Tako je nastao Darko Misirača Quartet čije je izdanje Svarog’s Garden dobilo ime po bogu vatre i neba, te prvom božanstvu u slavenskoj mitologiji.

Prema riječima autora album je posvećen izgubljenoj ljubavi. “Kompozicije opisuju trenutke, emocionalne faze, životna događanja… prije i nakon što su dvije osobe otišle na različite životne strane.

Koncert odličnog, kristalnog zvuka i pun emocija pratio je velik broj posjetitelja budući da je riječ o glazbi koji ne zanima široke narodne mase, kao što to obično biva kada je kvaliteta u pitanju.

Koncert jazz kvarteta Darka Misirače svakako je bila poslastica za sve ljubitelje jazza, a publika je svojim aplauzom rekla što misli o albumu Svarog’s Garden. Nazočio mu je i gradonačelnik Kutine, Zlatko Babić sa suradnicima. Dodajmo tome da je koncert sufinanciran od strane Ministarstva kulture RH. (gp/ml)