Županija subvencionira smještaj učenika u Učeničkom domu Kutina

Sisačko-moslavačka županija sa roditeljima 22. učenika smještenih u Učeničkom domu u Kutini potpisala je Ugovore o četverogodišnjem sufinanciranju smještaja učenika.

Uz potporu države smještaj za ove učenike u domu je potpuno besplatan. Roditelji su izrazili zadovoljstvo ovom mjerom te su zahvalili ravnateljici Doma na odličnim uvjetima za boravak i rad u domu te su zahvalili županiji na potpori. Ante Koberac u ime roditelja rekao je koliko je ovo važna potpora.

Ante Koberac, roditelj

Ravnateljica doma Vesna Vuković rekla je kako je kapacitet doma 80 učenika, a u domu je trenutno smješteno 52. učenika. „Trudimo se da se učenici osjećaju kao kod svoje kuće, u obiteljskom domu te da im boravak ovdje bude ugodan i da imaju sve potrebne uvjete za učenje. Uz potporu Županije stalno napredujemo.“

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić dodao je kako učenici iz Učeničkog doma Kutina sudjeluju u društvenom i kulturnom životu Grada Kutine te im je zahvalio na tome i čestitao na uspjesima na raznim natjecanjima.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Učenički dom Kutina jedini je učenički dom u Sisačko-moslavačkoj županiji koja je prošle godine uvela program sufinaciranja boravka učenika u ovom domu u 50%-tnom iznosu. Prošle godine ugovore je potpisalo 15 učenika, a ove godine 22. učenika. Župan Ivo Žinić izrazio je zadovoljstvo zbog toga.

Ivo Žinić, župan SMŽ

Sisačko-moslavačka županija ukupno sufinancira smještaj za 100 srednjoškolaca sa svog područja koji su smješteni u učeničke domove u cijeloj Hrvatskoj. Ukupno se za ovu mjeru izdvaja 300 tisuća kuna godišnje iz županijskog proračuna. Župan je najavio kako Županija planira i gradnju Studentskog doma u Petrinji te je izvijestio kako projekt izgradnje Učeničkog doma u Sisku kasni, ali se od njega neće odustati.