Župan uz radnike Rafinerije, ali

Radnici Rafinerije Sisak uz potporu brojnih radnika iz cijele Hrvatske danas su započeli prosvjed zbog najavljenog zatvaranje Rafinerije.
Župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, izjavio je kako ni Županija, pa ni Vlada ne mogu miješati u poslovanje privatne kompanije. Naravno, ukoliko dođe do povrata INE u vlasništvo hrvatske države možemo razgovarati o opstanku rafinerije na drugačiji način.
„Ovog trenutka je poslovna politika kompanije takva, a ja vjerujem kako će ispoštovati da se zadrže radna mjesta. Apsolutno podržavam radnike koji prosvjeduju da zadrže radna mjesta.“ Rekao je župan i dodao…

Na pitanje novinara je li ga strah za radna mjesta u sisačkoj rafineriji župan je rekao: „Nije me strah. I jučer sam bio u zgradi Vlade, na jednom sastanku, i gdje sam s premijerom i ministrom Ćorićem razgovarao i o ovom problemu i Vlada i Ministarstvo garantiraju da će ovaj proces biti napravljen tako da nijedan radnik neće biti otpušten!“

Župan je još jednom potvrdio kako stoji iza svoje izjave da će uvijek biti uz radnike: „Svako radno mjesto je bitno i ukoliko dođe do bilo kakvog pokušaja otpuštanja radnika ja ću biti zajedno s njima na prosvjedima ispred rafinerije.“, poručio je Župan Sisačko-moslavačke županije.