Učimo od djece

“Zemlju nismo naslijedili od djedova, posudili smo ju od unuka.”, indijanska poslovica

Pilot projekt „Recikliranja u papučama“ iz stambenih zgrada Eko Moslavina proširila je i u Dječji vrtić Kutine. Tako su u objektima vrtića postavljeni spremnici za odvojeno prikupljanje papira i plastike.

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine zahvalila je Dječjem vrtiću što su prihvatili ovu inicijativu. „Na mladima svijet ostaje, a djeca su nam pokazala da će budućnost biti bolja, jer oni već sad daju svoj doprinos u zaštiti prirode i čistoj okolini.“

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine d.o.o.

Dječji vrtić status eko vrtića stekao je 2009. godine i od tada ga redovito obnavlja.

Objekt Neven Dječjeg vrtića Kutina

„To prije svega možemo zahvaliti našoj djeci koja su vrlo aktivna i rado prihvaćaju sve aktivnosti koje imaju cilj zaštitu prirode. Tako su s veseljem prihvatili i recikliranje u papučama.“, rekla je to Sandra Todorovo zahvaljujući Eko Molsavini i Gradu Kutnini na uključenju u ovaj projekt i donaciji spremnika.

Sandra Todorov, ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina

Od djece možemo puno naučiti, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić nakon prezentacije aktivnosti u vrtiću u odvajanju korisnog otpada.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Poteškoće i probleme u primjeni novog sustava održivog gospodarenja otpadom možemo zajednički riješiti, jer učinkovitost sustava ovisi o svima nama. „Da se to može, pokazuju nam naša djeca.“, rekao je gradonačelnik Kutine

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Gradonačelnik Kutine pozvao je sugrađane da slijede primjer najmlađih Kutinčana i daju svoj doprinos u zaštiti prirode i čistom okolišu te učinkovitom sustavu zbrinjavanja i gospodarenja otpadom.