U obiteljskoj kući u Voloderu supružnici se otrovali plinom

Zbog trovanja plinom u obiteljskoj kući 61-godišnjeg vlasnika u Ulici svete Barbare u Voloderu, grad Popovača, u suradnji s inspektorom za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave sisačko-moslavačke na mjestu događaja obavljen je očevid.
Naime, u nedjelju, 13. siječnja u poslijepodnevnim satima, 55-godišnja žena nalazila se u kupaonici, gdje je zbog udisanja ugljičnog-monoksida ostala bez svijesti, a njenom 61-godišnjem suprugu je u namjeri da joj pomogne također pozlilo.
Pregledom plinskih instalacija, bojlera i dimnjaka nisu utvrđene neispravnosti, a očevidom je utvrđeno da je u kupaonici došlo do nakupljanja ugljičnog monoksida zbog hermetičnosti prostora, odnosno zbog nepostojanja odgovarajućeg otvora za dovod zraka, jer je postojeći zračnik bio u zatvorenom položaju.
Supružnicima je liječnička pomoć pružena u sisačkoj Općoj bolnici te su nakon pregleda otpušteni kući.

****Upozorenje građanima!****

Kako bi se izbjegli tragični događaji upozoravamo građane da im plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) obavezno servisiraju ovlašteni stručni serviseri, jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja.
Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledaju ovlaštene i stručne osobe, dok se izvanredni pregled dimnjaka treba provoditi prilikom svake promjene uređaja za loženje ili svake promjene goriva.