Rezultati operativne akcije “Mir i dobro”

Priopćenje za javnost Policijske uprave Sisačko-moslavačke:

U razdoblju od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine provedena je operativna akcija „Mir i dobro“, cilj koje je ostvarivanje dobrog stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti u predblagdansko i blagdansko vrijeme, kao i sprječavanje nedozvoljene prodaje i uporabe pirotehničkih sredstava. Prioritet akcije svakako je bilo i sprječavanje stradavanja osoba i nastanka štete na imovini od uporabe pirotehnike ili eksplozivnih sredstava.

Postupajući po pojačanim mjerama i provodeći aktivnosti iz ove akcije, policijski službenici su na području Policijske uprave sisačko-moslavačke poduzeli sljedeće:
– oduzeto je jedno oružje, 240 komada raznog streljiva, 0,4 kilograma eksploziva i dva eksplozivna sredstva
– zbog nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava utvrđeno je jedno kazneno djelo i kazneno je prijavljena jedna osoba te dva prekršaja, za što su prekršajno prijavljene dvije osobe.

Za vrijeme trajanja ove akcije na području Policijske uprave sisačko-moslavačke zabilježena su dva stradavanja, odnosno ozljeđivanja osoba:

• 1. siječnja u poslijepodnevnim satima u Lipovljanima, maloljetnik je aktivirao elektrodetonatorsku kapislu i tom prilikom zadobio lakše tjelesne ozljede u predjelu šake. Nakon pružene liječničke pomoći u bolnici u Pakracu, pušten je na kućni oporavak.
• 2. siječnja u poslijepodnevnim satima u Letovaniću, općina Lekenik, desetogodišnji dječak je u vrtu iza obiteljske kuće pucajući sa karabitom zadobio teške tjelesne ozljede opasne za život. Nakon hospitalizacije i liječničke obrade u Klinici za dječje bolesti Zagreb, stanje djeteta je stabilizirano te je van životne opasnosti.