Prodaja zemljišta u poslovnim zonama

Gradsko vijeće Kutine jednoglasno je potvrdilo odluku o prodaji zemljišta u poslovnim zonama. Nekoliko poduzetnika na ovaj način iskazalo je interes za širenjem proizvodnje, a u planu su i izgradnje novih hala na području Poslovne zone 3. O njihovim ponudama na Gradskom vijeću uvodno je govorio pročelnik za gospodarstvo Hrvoje Krmelić. Ono što navodi kao prednosti Kutine za dolazak investitora su usklađena prostorno planska dokumentacija, adekvatni infrastrukturni uvjeti, povlaštena cijena zemljišta, oslobađanje komunalnog doprinosa,  oslobađanje plaćanja komunalne naknade, uz potpore za ulaganja u novu opremu i nova zapošljavanja. Sve su to mjere koje Grad poduzima kako bi se gospodarstvo razvijalo.

 Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić tom je prilikom rekao kako se u posljednje vrijeme krenulo intenzivnije s dovođenjem novih investitora u poduzetničku zonu 3. „Napravljen je katalog u kojem smo predvidjeli manje parcele za manje investitore i manje djelatnosti. Niz je benefita koje smo pripremili za poduzetnike koji će imati mogućnost i širenja svojih parcela i proizvodnje. U planu je cesta između zona koja bi trebala podijeliti zone na dva dijela i time će se otvoriti dobra mogućnost za naše poduzetnike od kojih mnogi imaju svoje garaže ili radione u prigradskim naseljima, a ovo bi im bila prilika za otvaranje, širenje i unaprijeđenje proizvodnje“, rekao je Babić.
 

Dodao je kako se Grad pri tome nastoji maksimalno zaštititi u pravnom smislu, ali cilj razvoja industrijsko logističke zone je primaran. „Mnogi gradovi na ovoj poziciji bi nam pozavidjeli. Muke s dovođenjem investitora problem su u cijeloj Hrvatskoj i svaki pomak nam je od iznimne važnosti, zato pozivam sve vijećnike da budu aktivni, jer svatko tko poznaje nekoga tko ima interes, a svi se kreću u različitim društvenim krugovima i tko želi razvijati proizvodnju je dobro došao, jer svako i jedno radno mjesto, je zlata vrijedno“, zaključuje gradonačelnik.


U raspravu su se uključili nezavisni vijećnik Dražen Kinderman, Ivica Glibo (MOST), te Miroslav Šnjarić (HSLS) koji su podržali interes obrtnika na širenju proizvodnje i napore koji se poduzimaju u tom smjeru.