Otkriveni provalnici u obiteljsku kuću u Kutinskoj lipi

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom muškaraca u dobi od 25 i 32 te ženom od 46 godina, utvrđeno je da su sredinom prosinca prošle godine u Ulici Kutinska lipa u Kutini provalili u obiteljsku kuću 47-godišnjeg vlasnika i ukrali nakit u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna. Zbog ove teške krađe svi troje će biti prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Neslužbena verzija događaja od 13. prosinca:
Grupa od tri osobe, 13. prosinca u 11:40 provalila je u kuću u Ulici Kutinska lipa i otuđila sav obiteljski nakit. Provalnici su jedna ženska niža osoba crne duže kose srednje građe i jedan krupniji muškarac. Treća osoba ih je čekala na sigurnoj pristojnoj udaljenosti cca 200 – 300 metara u karavanu Daciji Logan srebrne boje. Tablice su nepoznate – vjerojatno lažne (strane).
Provalnici ulaze sa stražnje strane kuće dok sa prednje strane kolega “zvoni” na ulaznim vratima. Izvidnica se obavlja u periodu 1 – 2 mjeseca prije provale kada jedna mlađa osoba dolazi ili obilazi stražnji dio kuće. Ista ekipa se na području Kutine pojavljuje u više navrata u posljednjih par mjeseci. Provalnici koriste rukavice, a meta su nakit i gotovina. Prate vas i dolaze kada znaju da su svi ukućani na poslu i u školi. “Operacija” traje svega par minuta.