Damir Markuš izabran za predsjednika Županijskog vijeća HSP-a SMŽ

Danas je u Popovači održan Izborni Zbor Hrvatske stranke prava za Sisačko moslavačku županiju, na kojoj je za predsjednika Županijskog vijeća jednoglasno izabran Damir Markuš.

Uz predsjednika Markuša u predsjeništvo Županijskog vijeća birani su i zamjenici: Đurđica Jurić iz Siska i Josip Mišković iz Popovače. Tajnik Županijskog vijeća je Anto Žilić, a rizničarka je Blanka Egređija.

U predsjedništvo Županijskog vijeća još su izabrani: Nikola Badžek, Damir Vidaković, Dražen Burić i Vinko Debeljak.

Županijski časni sud čine: Lovro Glešić – predsjednik, Franjo Martinović, Davor Vuić, Zvonimir Baljak i Željko Lucić – članovi.

Županijski nadzorni odbor čine: Drago Apalović – predsjednik, Marijan Hodalj i Marijan Blažević – članovi

Sukladno statutu HSP-a u Glavnom stanu Hrvatske stranke prava Sisačko moslavačke županije predstavljati će: Damir Markuš, Josip Mišković i Darko Dumbović

Zboru su nazočili i članovi središnjih tijela Hrvatske stranke prava na čelu s predsjednikom Glavnog stana Nikicom Augustinovićem, koji su se obratili Zboru.

Novoizabrani predsjednik ŽV HSP-a Sisačko moslavačke županije Damir Markuš je poznat široj političkoj javnosti na cjelokupnom hrvatskom prostoru i izvandomovinstvu.

Osobito je cijenjen u braniteljskoj i domoljubnoj javnosti. Pripadnik je HOS-a i vukovarski branitelj koji je u obrani Vukovara nekoliko puta ranjavan. Poznat je po svom beskompromisnom zalaganju za istinu o HOS-u, obrani Vukovara, te je neumoran u javnoj promociji te istine. Najzaslužniji je da danas HOS ima svoje zasluženo mjesto u povijesti Domovinskog rata.