Čestitka gradonačelnika u povodu 27. obljetnice Međunarodnog priznanja RH

„Na današnji dan prije 27 godina hrvatsku su neovisnost zajedno priznale tadašnje članice Europske unije (EU), a Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, 15. siječnja uspostavila je i diplomatske odnose s Hrvatskom. Riječ je o jednom od najvažnijih datuma u hrvatskoj povijesti jer je tada Hrvatska ostvarila tisućljetni san, postala međunarodno priznata država i stekla međunarodni legitimitet.
  Istoga datuma, šest godina kasnije,  1998. godine Republika Hrvatska je okončala i mirnu reintegraciju u ratu okupiranog hrvatskog Podunavlja. Uz radost i ponos, danas se   s dubokim poštovanjem prisjećamo hrvatskih branitelja i svih onih koji su dali doprinos u obrani i pobjedi Hrvatske protiv velikosrpske agresije, a najviše  onih koji su položili  najvrijednije što su imali i mogli dati, svoj život na oltar Domovine.
  Stoga Vam drage Kutinčanke i Kutinčani  u ime Grada Kutine i svoje osobno ime upućujem iskrene čestitke u povodu Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske! „

                                                                                              Vaš gradonačelnik

                                                                                            Zlatko Babić, dipl. ing.