29. Međugradska izložba malih životinja

Društvo uzgajivača Moslavina organizator je izložbe malih životinja koja je ove godine održana 29. puta. Prema višegodišnjoj tradiciji ova se izložba organizira u Pučkom domu u Ulici Stjepana Radića u Kutini gdje se ove godine našlo 400 raznih eksponata, odnosno malih životinja ptica, peradi, kunića, zamorčića i golubova.



Kako nam je rekao predsjednik društva Josip Borić društvo djeluje 39 godina, a okuplja uzgajivače iz Kutine i šire okolice s ciljem promocije i unaprjeđenja uzgoja malih životinja. Ove godine izložba je okupila 52 izlagača raznih grla. Izložbu podržavaju kako Grad Kutina, tako i Sisačko moslavačka županija čiji je predstavnik, dožupan Roman Rosavec i proglasio izložbu otvorenom. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić svake godine posjećuje izložbu malih životinja i prati rad ove udruge koja ima poptoru Grada Kutine i koja će, kako je obećao gradonačelnik, biti vidljiva i kod skorašnjeg velikog jubileja uz 40 godina rada Društva uzgajivača Moslavine.


Zamjenik župana Roman Rosavec otvarajući izložbu zahvalio je članovima i izlagačima na uzgoju malih životinja, što smatra  značajanim doprinosom unaprijeđenju aktivnosti u ruralnim područjima Sisačko moslavačke županije, te također najavio podršku udruzi kod predstojećeg jubileja.
 


Uz predsjednika Udruge Josipa Borića, predstavnice sponzora Eurohertz osiguranja Natalije Šporčić, te brojnih izlagača i članova udruge izložba je bila otvorena tijekom tri dana vikenda od 18.-20. siječnja, a kao i svake godine ovo je prilika za razmjenu iskustava uzgajivača sa šireg područja.