100. godina HNŠK Moslavina

Hrvatski nogometno-športski klub Moslavina iz Kutine ove godine slavi 100. obljetnicu osnutka. Proslava vrijednog jubileja počela je u subotu u hotelu Kutina gdje je organizirana „Narančasta noć“, zabava za članove kluba, igrače, upravu te za bivše članove uprave i goste.
Prvu nogometnu loptu u Kutini su donijeli studenti iz Zagreba, a prve nogometne utakmice igrale su se na nekadašnjem sajmištu u Kolodvorskoj ulici. Najveći uspjeh u povijesti kluba bio je plasman u Drugu hrvatsku nogometnu ligu u kojoj se Moslavina natjecala 4 sezone. U tom razdoblju obnovljeni su sportski objekti, izgrađene klupske prostorije, tribine uz glavno igralište te igralište s umjetnom travom. Po uređenosti sportskih objekta te po Školi nogometa, koju pohađa dvjestotinjak dječaka i mladića, Moslavina spada među vodeće klubove u Sisačko-moslavačkoj županiji.
„Kada sam izabran za gradonačelnika, jedan od prvih zadataka bio mi je popraviti situaciju u rukometnom i nogometnom klubu gdje smo naslijedili brojne probleme. Izborom novih sportskih dužnosnika primili smo se posla i uspjeli stabilizirati rad naši glavnih sportskih klubova. U skladu s mogućnostima Grad ulaže i ulagat će u sport. Moslavini čestitam 100. obljetnicu i želim uspjehe u natjecanju i radu“, istaknuo je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.
Obljetnicu su članovima kluba čestitali i sisačko-moslavački dožupan, Roman Rosavec, koji je istaknuo društvenu važnost sporta te predstavnik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Ivić, koji je pohvalio rad Moslavine i njene nogometne škole.
Predsjednik kluba, Nebojša Čović, najavio je i niz drugih aktivnosti kao što je odigravanje prijateljske utakmice seniorske momčadi s jednom od hrvatskih reprezentativnih selekcija te izdavanje prigodne monografije o 100 godina povijesti kluba. Inače, Moslavina je najstariji sportski klub u Kutini te u ovom dijelu Moslavine. (I.G.)