Zajedno osigurajmo naš grad

Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Kutine u suradnji s Policijskim postajama temeljne i prometne policije u Kutini uz Dan grada danas je na središnjem trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini  organizirala akciju Zajedno osigurajmo naš grad.

U suradnji s građanima i policije podiže se razina opće sigurnosti i sigurnosti u prometu. Ova akcija dio je preventivnih aktivnosti policije i otvaranja prema zajednici o čijoj sigurnosti brine.

„Vrlo je važno da građani od malena imaju osjećaj za suradnju s policijom, da  da se razvija prijateljski odnos između policije i građana. Veća razina sigurnosti postiže se preventivom.“, istaknuli su policijski službenici.

Gradonačelnik Kutine Kutine Zlatko Babić zahvalio je policijskim službenostima na osjećaju sigurnosti kojeg pružaju građanima te je izrazio zadovoljstvo akcijom i suradnjom s policijom.

Najviše zanimanja za rad policije pokazali su najmlađi Kutinčani koji su kroz igru i druženje s policajcima naučili kako se ponašati u prometu, što napraviti u slučaju opasnosti. „Policajci su prijatelji građanima.“ poručili su policajci. Uz postaje temeljne i prometne policije u akciji na trgu sudjelovali su i Hrvatski centar za razminiranje Atko klub Moslavina u Kutini te pripadnici Udruge specijalne policije Ris Kutina koji su najmlađim Kutinčanima govorili o Domovinskom ratu.

Gradonačelnik Kutine na kraju je pozvao građane Kutine na suradnju s policijom, osobito s kvartovskim policajcima, jer preventivom se znatno povećava sigurnost grada i građana.