PUNK je spreman

PUNK – PodUzetnički iNkubator Kutina svečano je otvoren te se očekuje kako će u preuređenom prizemlju zgrade nekadašnjeg komiteta u središtu Kutine na korištenje poslovni prostor dobiti više od 20 mladih poduzetnika.

Mišel Novosel, voditelj EU projekta PUNK – PodUzetnički iNkubator Kutina

Na završnoj konferenciji ovog EU projekta vrijednog 8,1 mil. kn uz sufinanciranje od 6,5 mil. kn iz EU fondova voditelj projekta Mišel Novosel predstavio je projekt.

 Mišel NOVOSEL

Nataša Kulakowski Kramarić, pomoćnica ministra gospodarstva izrazila je zadovoljstvo i čestitala na uspješnoj provedbi projekta koji će dati novi zamah razvoju gospodarstva u Kutini.

Nataša KULAKOWSKI KRAMARIĆ

VIDEO: Zoran Janković o PUNKU

U PUNKU, Poduzetničkom inkubatoru prostor će biti dodijeljen na korištenje mladim poduzetnicima. Jedan od njih je i Zoran Janković, vlasnik tvrtke Geo KT za geodeziju i geoinformatiku.

 Zoran JANKOVIĆ

Na završnoj konferenciji EU projekta PUNK župan Ivo Žinić istaknuo je kako je Kutina preuzela primat u gospodarstvu Županije te je postala industrijsko i gospodarsko središte Županije. „U Novskoj imamo poduzetnički inkubator Pismo, koji je inovativan i okrenut je modernim tehnologijama i mladima pa postoji i mogućnost suradnje i povezivanja PUNKa i inkubatora u Novskoj.“, rekao je Župan Sisačko-moslavačke županije.

Ivo ŽINIĆ

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić zahvalio je i čestitao partnerima u projektu te je rekao kako je ovo novi iskorak u gospodarskom razvoju Kutine i unapređenju poduzetničke klime u gradu.

 Zlatko BABIĆ

Natječaj za dodjelu poslovnog prostora na korištenje u Poduzetničkom inkubatoru Kutina – PUNK bit će raspisan u studenom ili prosincu.

Unutrašnjost PUNKA
Prizemlje zgrade nekadašnjeg komiteta Kockica, preuređeno je u PUNK – Poduzetnički inkubator Kutina. Obnovljen je i krov zgrade te fasada i stolarija u prizemlju. Uređeno je parkiralište i okoliš zgrade.

Projekt koji je sufinanciran sredstvima plasiranim u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga za Razvoj poslovne infrastrukture – referentne oznake KK.03.1.2.01. putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 6.500.503,39 kuna.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Nositelj projekta je Grad Kutina, a partneri na projektu su Razvojna agencija Mrav, Grad Popovača i Općina Velika Ludina.

Riječ je o projektu „Poduzetnički inkubator Kutina“ kojega je Grad Kutina u suradnji sa Razvojnom agencijom Mrav 2016. godine prijavio za korištenje sredstava iz fondova Europske unije.Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.810.413,46 kn, a sufinancira se iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem sredstava plasiranih u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga za Razvoj poslovne infrastrukture, referentne oznake poziva KK.03.1.2.01 u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu od 6.516.764,01 kn (95,69%). Nositelj projekta je Grad Kutina, partneri na projektu su Razvojna agencija Mrav d.o.o., Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina. Suradnici na projektu: Poduzetnički inkubator Sisak-PISAK, IMPACT HUB Zagreb, Fakultet organizacije i informatike Varaždin, SI-MO-RA d.o.o., Libertas međunarodno sveučilište i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o.

Uz najam prostora poduzetnicima će se pružati i sljedeće usluge u sklopu Poduzetničkog inkubatora Kutina – PUNK-a: međunarodna promocija i umrežavanje, knjigovodstvo, financije, pravni poslovi, nabava, usluga umnožavanja, ispisa i skeniranja dokumenata, izrada poslovne dokumentacije; organiziranje posebnih događanja – motivacijski događaji; start-up weekends, in house treninzi; savjetovanja i individualna savjetovanja na teme – komercijalizacija i inovacije, EU fondovi, financije i knjigovodstvo, pravo, ljudski resursi, edukacija po pojedinim sektorima; program inkubiranja početnika u poslovanju; korištenje usluge akceleratora; virtualni poduzetnički inkubator, istraživanje tržišta; program razvoja poduzetničkih ideja, program razvoja društvenog poduzetništva i socijalnih inovacija; regionalna mobilna poduzetnička klinika itd.

Pozivaju se svi poduzetnici da se jave u prostorije Razvojne agencije Mrav ili na kontakt broj: 044/659 – 078 te email: info@ra-mrav.hr ukoliko su zainteresirani za usluge Poduzetničkog inkubatora Kutina – PUNK.

Više na poveznici: http://inkubator-punk.hr/