Poziv za prijavu podataka o starijim osobama kojima je potrebna pomoć u domaćinstvu- program ZAŽELI

Grad Popovača započeo je aktivnosti provedbe projekta ‘Zlatne žene za zlatnu dob’ financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Iz navedenog fonda, u okviru Programa zapošljavanja žena „Zaželi”, za projekt pod nazivom ‘Zlatne žene za zlatnu dob’ Grad je ostvario bespovratna sredstva u iznosu od 4.647.297,47 kuna (Ugovor kodni broj: UP.02.1.1.05.0196).

Projektom će Grad Popovača zaposliti 30 žena koje će korisnicima pružati pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima, pomoć u održavanju čistoće stambenih prostora/domova, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa i sl.), pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Budući da će svaka žena pružati potporu i podršku za najmanje četiri krajnja korisnika, ukupno će biti potpomognuto 120 krajnjih korisnika. Pružanje pomoći korisnicima, odnosno zapošljavanje žena bit će na 24 mjeseca, a krenuvši od početka mjeseca prosinca. Partneri u provedbi projekta su Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.
Pozivamo sve starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju s prebivalištem na području Grada Popovače koje se još nisu prijavile, a kojima je potrebna pomoć i podrška u domaćinstvu,  da nam jave svoje podatke kako bismo stvorili bazu korisnika ovih usluga.
Podaci o građanima kojima je potrebna pomoć i podrška u domaćinstvu mogu se dostaviti osobno u gradskoj upravi, telefonom na broj 044 679 750 ili putem e-maila na: sandra.horvat@popovaca.hr