HGSS Ispostava Kutina – u novom prostoru

HGSS Ispostava Kutina ima novi prostor. Nakon svog rada i djelovanja kao kutinske Ispostave u Novskoj HGSS sada ima Ispostavu baš u Kutini, u Aleji Vukovara br. 2.
Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić u pratnji direktorice TZG Kutine Ivane Grdić i suradnice Marijane Musij, obišao je novi prostor HGSS-a ispostava Kutina te rekao:„Grad Kutina je ponosan na službu koja je od iznimne važnosti za sigurnost naših sugrađana i koja se veliki broj puta pokazala i dokazala spremnost u raznim akcijama spašavanja“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Kratku prezentaciju svog humanog rada održali su predstavnici i članovi HGSS stanice Novska i Ispostave Kutina, Petar Prpić, Boris Munko, Boris Lončarević, te Saša Sambolek predstavljajući projekt namjere izrade kvalitetne karte Moslavačke gore. U suradnji s TZG Kutine  cilj im je unaprjeđenje sigurnosti kretanja stranih i domaćih gostiju zainteresiranih za sportske i rekreativne aktivnosti u ruralnim i gorskim predjelima.

Razlog zbog kojeg su pristupili izradi karte je u svrhu preventivnog djelovanja, jer ova lokalno vrlo posjećena planina koja uključuje zaštićena područja Park prirode Lonjsko polje i Regionalni park Moslavačka gora, ne posjeduje  adekvatan turističko-planinarski zemljovid koji bi obuhvatio pješačke, biciklističke i konjičke staze, sportsko-rekreativni sadržaj i turistički sadržaj.

Suradnjom HGSS-a ispostava Kutina i TZG Kutine, a realizacijom projekta Moslavačka gora 2019. – turističko planinarski zemljovid, Turistička zajednica Grada Kutine uvrstit će na kartu svoje turističke staze zajedno sa turističkim interesnim točkama koje obuhvaćaju prirodne i kulturne znamenitosti, te otkupiti određene količine karata za svoje potrebe koje uključuju i podjelu posjetiteljima.