Započeo Dječji tjedan

U organizaciji Koordinacije Kutina grad prijatelj djece započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna. Počelo je oslikavanjem prostora oko Trga dr. Franje Tuđmana u kojem su sudjelovala djeca Dječjeg vrtića. Aktivnosti su nastavljene u prostoru Udruga osoba s invaliditetom u akciji «Budi mi prijatelj» gdje su se vijećnici Dječjeg gradskog vijeća družili s članovima Udruge OSI na likovnoj radionici.

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić primit će danas predstavnike djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola u Gradskoj vijećnici gdje će porazgovarati s njima o njihovim željama i idejama.

Dječji tjedan se nastavlja sutrašnjom lutkarskom predstavom Jadranke Del Ponte «Jedna nogometna» u izvedbi Lutkarske družine KUTKO iz kutinske Knjižnice u kutinskom Domu kulture, nastavlja se u četvrtak 4. listopada u OŠ Banova Jaruga aktivnošću “Sportom protiv nasilja”. U petak u 17 sati na poligonu HAK-a u organizaciji DND-a organizirana je tradicionalna rolijada i biciklijada. U Dječjem tjednu bit će održane i projekcije filmova učenika OŠ Stjepana Kefelje u POU Kutina, dok će 12. listopada biti organizirani Dani kruha na gradskom trgu ili u Sportskom centru ovisno od vremenskih prilika. Vikend 12. i 13. listopada rezerviran je za Dječji festival folklora uz cjelovečernji koncert KUD-a Ivančice, a istovremeno će biti održan i Jesenski susret izviđača Hrvatske u organizaciji izviđačkog odreda Betlehem.